2010. jan 15.

Strike

írta: phaidros
Strike

Letenném a magam garasát a sztrájkkal kapcsolatba; a zsebembe.

1. A már kiharcolt jogaikért küzdenek egy olyan országban, ahol még a legtöbb munkavállaló szerint is, ha kicsesznek veled a munkahelyen, semmibe véve a törvény adta jogaidat, akkor a legtöbb amit tehetsz, az az, ha odábbállsz. A sztrájk törvény adta jog, és az egyetlen eszköz a jogok érvényesítésére.

2. Akiket szivatni akarnak, azok, akik szénné lopták magukat - politikusok és a főnökeik már rég nem járnak tömegközlekedéssel.

3. Ehelyett olyanokat szivatnak, és olyanoktól várnak szolidaritást, akiknek egyrészt nincs lehetőségük sztrájkolni, másrészt ha nem akarják elveszíteni az állásukat, naponta 2-4 órát gyalogolhatnak 0 fokban, miközben jóval kevesebbet keresnek az átlagfizetésnél. Pofátlanság tőlük szolidaritást várni.

4. És ami lényeg, olyan emberek szívatják őket (?), akik a saját munkájukat nem végzik tisztességesen, és szolgáltatásszerűen - tisztelet a kivételnek. A BKV dolgozóinak mentalitása SZAR. Az egész cég tőlük is szar, nem csak a főnökeik miatt. A felelősségük egyetemleges.

(Egy megjegyzés: inkább ellenőrsztrájk? Hmm? Akkor azokat nem szivatnátok legalább, akikből éltek.)

Szólj hozzá