2011. jan 07.

Nem értem a rinyát

írta: AdamT
Nem értem a rinyát

Mindenféle állampolgárok könnyei fürdetik Magyarország utcáit, tereit, amióta a Fideszes többségű kormány bejelentette, ráteszi a kezét a magánnyugdíj-pénztárakban felhalmozott zsetonra. Nézzük sorba, hogy az isten adta nép miket pityereg...

"A Fidesz ellopja a pénzemet"
Ez a rész több sebből is vérzik, sőt, ezek akkora sebek, hogy fröcsög szét a friss, meleg vér minden irányba. Egyfelől nem a Fidesz, hanem a kormány, ami ugye nagy különbség, de hát persze ebbe a hibába sokan, sokszor beleesnek, szinte már észre se vesszük. Ennél már nagyobb gond az, hogy mi a vérvörös faszért használja az isten adta nép a lopás/lenyúlás meg hasonló szavakat? Ellopni csak azt lehet, ami nem az enyém. De elnézést, a magánrendszerben befizetett lóvé az sosem volt a miénk. Ez egy olyan hosszútávú lekötés, amihez nem nyúlhatunk hozzá, csak ha már elmentünk nyugdíjba. Büszkén elmondhatom, hogy van a MNYpénztáramban 3,2 millió forint, de pont olyan, mintha semmim se lenne, mert nem vehetem fel, nem nyúlhatok hozzá. Pár ügyeskedő yuppie teszi ide-oda ezt a kis összeget remélve, hogy kaszálnak rajta jó sokat, amiből egy meghatározott rész nálam marad, mert ugye a játékukhoz én szolgáltattam az alaptőkét. Ehhez képest most majd az állam teszi mindezt, csak kicsit bonyolultabban, de erről később. Mi a fasz az, hogy ellopja? Legfeljebb elkölti RÁNK, anyádra, apádra, hogy legyen nyugdíjuk! Tanároknak fizetésre, feleségednek GYES-re. Meg ilyesmikre. 

"Leszarja a jogaimat, meg a tulajdonomat"
Oltári faszság. Az állam felajánl egy lehetőséget, amivel nem kötelező élned. Maradj a magánrendszerben és kockáztass. Állam bácsi meg leszarja, ha bebukod a májerkedésedet. Ha mindenképpen vagizni akarsz, ott az önkéntes, tegyél oda rengeteget!

"Milyen jogon veszi el?"
A kérdés persze továbbra is az, hogy mit vesz el. Azt, amit sosem adott oda? Bevonta a magánszférát a nyugdíjrendszerbe, most meg kiebrudalja őket.

"Orbán az én pénzemet veszi el"
Buta. Aki ilyet ír, arra egy filctollat se bíznék. Ki az, aki az MNYpénztárban lévő pénzével számol, mint "likvid tőkével"? Az nincs. Az egy pillanatnyi állapota egy virtuális valóságnak. Még csak nem is annyi, de legkevésbé sem pénz. Arra legalábbis nem váltható jelenleg. Pénz akkor lesz belőle, amikor nyugdíjba megyünk. Tehát mint olyan, nem tekinthető pénznek. Az "enyémnek" meg még annyira se nevezhető.

Összegezve tehát egy orbitális faszság azt hinni, hogy tőlünk elvettek valamit. Egyfelől dönthetünk úgy, hogy lófaszt az állambácsi szűk ánuszába (és maradunk a piaci rendszerben), vagy mondhatjuk azt, hogy vissza mindent állambácsihoz és pusztuljon az eddigi rendszer. A döntés rajtunk áll, tehát nem veszik el. Adjuk, vagy nem adjuk. Másfelől ahogy már írtam, ez most se a miénk.

 

Szólj hozzá

nép nemértem rinya picsogás zemberek mnyp