2010. jan 14.

Csődtömegközlekedés

írta: AdamT
Csődtömegközlekedés

Nincs mit szépíteni a dolgon: a BKV jelenleg egy zsák fos. Természetesen nem a jelenleg tüntető dolgozók miatt, hanem azért, mert mint cég elvesztette hitelét (már ha volt valaha). Érdekes módon egyébként minden állami intézménnyel ez történt az elmúlt években. Mutyisztánia az MSZP-SZDSZ kormányzása alatt mind újabb és újabb területeket foglalt el és mára az egész közszférát uralja. Nem csoda, hogy mindenki kiábrándult. Nem csoda, hogy ennek az államnak senki sem akar adót fizetni. Persze ezek a gondolatok messzire vinnénk, úgyhogy AdamT, stop! Vissza az eredeti témához!

A BKV dolgozói jelen esetben csak bábok. Reggel szólt nekik a szakszervezetis, hogy nem kell jönni dolgozni, ők meg nem mentek. Azóta gondolom, hogy égnek a vonalak, mindenki várja a fejleményeket. A szálakat természetesen a szakszervezeti vezetők mozgatják, akikről csak nagyon korlátozott mértékben tudom elhinni, hogy távol tartják magukat a politikától. Egy olyan szervezetben mint a BKV pedig ez egyenesen lehetetlen. Szerintem. Ha viszont igazam van, akkor a mostani sztrájknak csak részben van köze a juttatások megkurtításához. Eljátszva a gondolattal, hogy mi lenne, ha...

Persze, "mi lenne, ha" nincs mert túlzottan teoretikus pályára terelődne a diskurzus. De ez egy blog és ez szinte nem is diskurzus, csak én pofázok. Szóval mi lenne, ha az MSZP és az SZDSZ a választásokat megelőző hónapok közvélemény-kutatási adatai alapján nem ilyen ótvarul szerepelnének? Vajon egy ilyen forgatókönyv esetében is ugyanennyire szorgoskodtak volna a szakszervezeti vezetők? Természetesen lehetséges. Így viszont - lássuk be - két legyet is ütnek ezzel a sztrájkkal. Egyik részről kiállnak a dolgozókért, másik részről viszont politikai tőkét biztosítanak a még ellenzékben lévő Fidesznek. Jó taktika, remek időzítés. A halottat a földön rúgdossák. Én meg csak karbatett kézzel és önelégült fejjel nézem a hullagyalázást minden rosszallás nélkül.

Szólj hozzá

budapest politika magyar közélet bkv sztrájk