2009. sze 04.

Megint meleg van

írta: AdamT
Megint meleg van

A mára már menetrendszerűvé vált melegfelvonulás közeledtével évről-évre hangzanak el érvek pro és kontra melegügyben. MirwaisJanan pár napja átfogóan foglakozott a témával, mostani írásom inkább kiegészítése annak, semmint válasz rá.

A problémát rövidtávon szerintem lehetetlen orvosolni, hiszen nem felvett pózról beszélünk egyik oldalon sem. Azok a melegek, akik genetikailag kódoltan vonzódnak a saját nemükhöz, nem fognak tudni változtatni alapprogramukon. Ők jövőre is a saját nemükhöz fognak vonzódni és azután is. Egészen a halálukig. Lehet azon morfondírozni, hogy ők egyfajta bug-ok a mi kis mátrixunkban, de akár így van akár nem, azt tudomásul kell vennünk, hogy léteznek. Irodában dolgoznak, döntéshozók, de lehet, hogy épp postásként leveleket visznek nem melegeknek és melegeknek egyaránt. Ha racionálisan közelítjük meg a kérdéskört, akkor a válasz nem is bonyolult. Ha tehát van egy állapot amin nem tudunk változtatni, akkor mi a legszerencsésebb forgatókönyv? Nyilvánvaló, hogy e tény elfogadása az egyetlen racionális magatartás, hiszen mint már írtam, a genetikailag kódolt "melegség" megváltoztathatatlan.

Persze ez is csak egy érme, és mint olyan, ez is két oldallal rendelkezik. Bizony ott van a másik oldal. Miért? Azért, mert az emberi lélek, az emberi természet gyakorta irracionális. Hiába ismerjük be azt, hogy egy megváltoztathatatlan dolog ellen küzdünk, képtelenek vagyunk leállni. És most ezen az úton haladjunk is tovább!

Amikor a melegek jogairól beszélünk, akkor nekem tulajdonképpen egyetlen jogi aktus jut eszembe: a házasság. Igen, jogi értelemben a melegek ebből a szempontból mindenképpen hátrányban vannak hetero embertársaikkal szemben, de más tekintetben aligha találunk olyan paragrafust a törvényekben, amelyek megkülönböztetnék egymástól a melegeket és a heterokat.

Tehát, kedves melegek, fel kell tenni a nagy kérdést: mi a cél a felvonulással?

1. A melegek házasságáért folyik a küzdelem.
Ebben az esetben pártot kell alapítani. Minden melegkampányban elhangzik a cirka 500.000 magyar meleg mint irányányadó szám. Ez kérem a parlamentbe kerüléshez bőségesen elegendő. Tessenek megalapítani az MMP-t (Magyar Melegek Pártja)! Ha a "melegség" valóban genetikailag kódolt, akkor feltételezem, hogy az országban ugyanolyan sűrűn fordul elő homo ember a fővárosban mint vidéken (természetesen arányosan). Tehát országos listát is lehet állítani. Így a nemes célért nem rózsaszín boás "köcsögök" fognak harcolni, hanem öltönyös urak. És ez azért másképp festene.

2. A társadalmi elfogadottságért folyik a küzdelem
Hahó! Ébresztő! Héló-héló! Ahogy a melegség genetikailag kódolt, úgy nagyjából az ellenérézés is. Senki se remélje azt, hogy a semmiből lesznek melegszimpatizánsok. Azt meg végképp ne gondolja senki, hogy a melegfelvonulás fog szimpatizánsokat toborozni. Ez a "hecc" pont arra jó, hogy a hőzöngők igazoltnak lássák véleményüket, az érdektelenek meg átlapozzák az erről szóló híreket az újságokban. 

A másságot nem lehet nem észrevenni. A tolószéket, a fehér botot, a jelbeszédet, a nyálfolyást, a tömegközlekedésen történő bevizelést mindenki észreveszi. Megértem én a melegeket, hogy az várják, hogy fogadjuk el a "tolószéküket", a "fehér botjukat (nem ér röhögni)", satöbbi. De nekik is meg kéne érteni, hogy ez nem így megy. Most még nincs itt ennek az ideje. És mivel ők a kisebbség, ezért nekik kell alkalmazkodni a többséghez. A többség pedig még nem tud velük mit kezdeni, hiába vonulnak fel évente.   

Szólj hozzá

szocio meleg pride büszkeség észosztás