2009. aug 21.

Hogyan tovább?

írta: AdamT
Hogyan tovább?

Úgy tűnik, hogy Szlovákia minden szempontból átvette az irányítást a két ország kapcsolatát tekintve. Ma már Szlovákia mondja meg, hogy mi legyen az ott élő népes magyar kisebbséggel és ők döntik el, hogy mikor és ki tehet látogatást országukba. Ha Sólyom átlép a határon, akkor ez provokáció. Ez önmagában is provokáció. Hogy jön ahhoz bárki egy jogállamban, hogy területén nem kívánatos személynek nyilvánítsa egy másik jogállam legfőbb közjogi méltóságát?
Sólyom bölcsen tette, hogy nem kelt át a hídon, bár eredménye nem lesz. Az viszont elképzelhetetlen, hogy mi történt volna ellenkező esetben. Két EU tagállamról beszélünk, méghozzá két frissen csatlakozott tagállamról. Félretéve nemzeti érzésünket, önbecsülésünket és lázongó vérünket, mondjuk ki: köszönjük Köztársasági Elnök Úr, hogy megőrizte Magyarország Európához méltó képét!

Illúzióim nincsenek. Semmilyen következménye sem lesz a történésnek. Legfeljebb annyi, hogy a szélsőségesek ott győztesnek, itthon pedig vesztesnek érzik magukat. A vesztesek indulatát pedig nehezebb megfékezni mint a győztesek örömét.

Szólj hozzá

kis szlovákia sólyom lászló patkányok fico köcsög