2008. júl 16.

Primitívségből jeles

írta: AdamT
Primitívségből jeles

Ritkán linkelek a blogomban, szemetet meg szinte soha. Most megteszem. Megteszem, mert nem tudok elmenni szó nélkül Ruszkibaka írása mellett, ami a hiperprimitív és a vaksötét fogalmak találkozásánál foglal helyet. A fogalomzavarokkal dúsított szerzeményből csipegetek egy kicsit és megpróbálok rávilágítani a rosszindulat, a félelem és a gyűlölet káros hatásaira.

Kezdjük is a liberális iskolával! Nekünk, itt a jobb felén a politikai törésvonalnak még tanulnunk kell azt a fajta liberalizmust, melyet odaát hirdetnek: "bár egyes fasiszta hangvételü tv-t, magam dózeroltatnék le, és tenném a földdel egyenlővé". Milyen szép és őszinte. De ami a legfontosabb: milyen liberális, milyen európai! 

Pár mondattal később pedig egyértelmű képet kaphatunk a jobboldal attitűdjeiről, hívószavairól, értékrendjéről: "hogy az erőszak és a brutalitás..az ember elállatiasodása, a jobboldali csürhe sajátja..ahogy a kokárda és a nemzeti..hazafi..stb kifejezések is..azoké akik mindíg a múltat sírják vissza" Pedig igen, nekünk is a jövőbe kéne néznünk. Abba a jövőbe, ahol mindenkinek mindent szabad, ahol nincs se jog, se erkölcs, csak a ledózerolt jobboldali média helye fogja hirdetni a szép és szabad világot. Ahol a mának élés felülírja a történelem fontosságát, ahol az egyház már csak a Kreténben vagy a Mórickában kap helyet. Ahol a könnyűdrogok fogyasztása "trendy". Ahol a magyarság ciki, a hazafiság elítélendő. Ahol a nemzeti lobogónak már nincs tartalma.

Ruszkibaka! Nem az a baj, hogy így gondolkozol, hanem az, hogy a véleményedet nem tudod kultúrált formában leírni. Az erő-ellenerő hatása miatt pedig repkedni fog feléd minden, csak az nem, hogy szép vagy és jó. Felkavarod a port. Úgy is fogalmazhatnék, hogy kevered a szart. Tudod, volt ez a "magunkfajta/magukfajta" megkülönböztetés. Most én is bátorkodom valami hasonlót használni. A baloldalon, a jobboldalon és a liberális oldalon is találkoztam már szalonképes, jóképességű, értelmes emberekkel. Én törekszem arra, hogy olyan legyek, mint ők. Párbeszédet kialakítani, a "kurva ország" bajaira megoldást találni, a fiatalabb generációt megóvni attól, hogy örökké csak acsarkodjanak, betemetni azt a "kurva árkot". Én ilyeneket szeretnék. Erre jössz Te a primitív írásoddal és élezed a kést. Írj szebben és próbáld meg elkerülni az általánosítást! Köszi! 

Szólj hozzá

a primitív ruszkibaka írása kivert biztosítékot