2012. máj 01.

Strasbourgból megmondják a frankót

írta: AdamT
Strasbourgból megmondják a frankót

Strasbourgból megmondják a frankót, tényleg úgy tűnik. Megmondják, hogy a vörös csillag azért mégsem horogkereszt, na. A kommunista diktatúra szimbóluma nem olyan gáz, ugyan kérem. Meg eleve, mi az, hogy törvényt hoz ez a kis mocsok ország itt a keleti szélen és azt be is akarja tartatni?! Hát hogy van ez kérem?! Nehogymár csak úgy egy ország megmondja, hogy mit tekint tiltott önkényuralmi jelképnek! Nehogymár! Majd Strasbourgból megmondják.

Mottó: (forrás: index.hu)

A strasbourgi ítélet szerint a vörös csillag használatának hazai tilalma túl szigorú, a szimbólum viselésének korlátozása csak akkor lenne indokolt, ha fennállna a kommunista diktatúra visszaállításának közvetlen és valós veszélye. A vörös csillag összetett szimbólum, az egyes jelentések szétválasztására a magyar jogrendszer kísérletet sem tesz, és azt ebben az esetben egy önkényuralmi ambíciók nélküli, bejegyzett párt képviselője tűzte ki, ezt a cselekedet nem tekinthető  veszélyes propagandának. A testület álláspontja szerint Magyarország megsértette a Magyarországi Munkáspárt 2006 korábbi elnökének szabad véleménynyilvánításhoz való jogát, ezért 4000 euró nem vagyoni kártérítést és 2400 euró költségtérítést kell a számára megfizetnie.

Akkor hogy is van ez? Adott egy ország, amelyik hoz egy törvényt történelmi sajátosságai okán, majd jön egy nagyhatalmi ejnye-bejnye, hogy ezt azért mégse kéne annyira komolyan venni.

Nevetséges. Amikor valaki az európai bal és jobboldalt össze akarja vetni, álljon ékes példaként ez a gyalázat. Soha, semmilyen körülmények között sem vetemedne arra egy jobbközép Európa, hogy a horogkeresztet relativizálja. Tilos és kész. Nem azért, mert közvetlen és valós veszélye van annak, hogy megindulnak a marhavagonok tömött sorokban, hanem azért, mert tiszteljük és megértjük azok fájdalmát, akik minden fájdalmukat szimbólumokban látják visszaköszönni.

Itt nincs helye mellébeszélésnek, itt mocsok, undorító, hazug politikai eljárás folyik. Azt gondolom, hogy a szuverenitás és a jogállamiság porba tiprása épp ilyenkor történik meg. Ilyenkor, amikor egy nemzet belső szabályait kvázi kívülről akarják megváltoztatni olyan nemzetek, amelyeknek sohasem kellett szembenézniük a kommunizmus rémtetteivel.

Szólj hozzá

eu kommunizmus állatok gyalázat strasbourg