2010. jún 23.

Fideszisztán újra támad

írta: AdamT
Fideszisztán újra támad

És igen... A várakozásoknak megfelelően Schmitt Pált jelöli a Fidesz (vagyis Orbán Viktor) köztársasági elnöknek. Yeah! Meglehetősen gyorsan narancssárgult be itten kérem minden. Hurrá! Hamarosan már mindenhol narancssárga dolgokba fogunk ütközni. Mostantól (bár eddig is volt) jöhet a demokratikus picsogás, a "jajj nekünk, mindenütt ott a Fidesz", meg a hasonlók. Orbán Viktor nem lett köztársasági elnök, ő a nemzet vezetője maradt. No, eddig tartottak a kusza gondolatok, most megpróbálom keretbe rendezni.

A lényeg: ha a Fidesz így folytatja, akkor akadály nélkül fognak tudni megvalósítani mindent. Mindent, amit ők jónak tartanak. Ezért senki se nehezteljen rájuk, ugyanis a politikum a hatalomgyakorlás tere. Azért politizálok, mert hatalmat akarok. Az egy másik kérdés, hogy ezt a hatalmat mire használom. Ez a narancssárga úthenger most nem ad látszatra. Nem akarja senkivel sem elhitetni, hogy vaddemokrata, ultraliberális, egyeztető, másokat meghallgató, stb... Nem. A Fidesz egyedül csinál végig mindent és most az út mellől kivág minden fát, nehogy azok később az útra dőljenek. Elől megy az úthenger, utána - remélhetőleg - valami használható, jó dolog marad.

Gyakorlatias megközelítésben a cél szentesíti az eszközöket. Ha a cél az ország boldogulása, akkor ezek az eszközök (alkotmánymódosítás, pártkatona ültetése a Sándor palotába, stb...) megengedettek. Ezt pedig csak a jövő fogja megmondani. Azzal viszont nyilván számolnak a Fidesz mogulok, hogy nem mindenki közelíti meg gyakorlatiasan a kérdéseket. Főleg nem a politikában. Ez a terület az érzelmek, érzések birodalma a nagy sokaságnak. És kedves Fidesz mogulok, ezek az eszközök nem szimpatikusak! Tehát figyelni a célokra, mert az egész ország titeket figyel.

Szólj hozzá