2010. ápr 12.

Egy nehéz nap éjszakája

írta: AdamT
Egy nehéz nap éjszakája

A rendszerváltozás óta ilyen amatőr választást még nem láthattunk. Vona Gábornak igaza volt, a kormány stílusosan úgy búcsúzik, ahogy kormányzott. Jól van, van egy szép eredménye a Fidesznek, van egy parlamentbe jutott LMP-nk és van egy kőkeményen bukott párosunk, a Retkes-Dávid kettős. Na ja, ezzel nem mondtam újat. De mi jön ez után?

Lesz egy jókora felhatalmazással felvértezett Fidesz kormányunk, akiknek a szemétdomb tetején állva most azzal kell szembenézniük, hogy ez a nagy, büdös, hányásszagú kupac ez a győzelmük. Vagyis igazából az, ami alatta van. Jól tudják, hogy nagyjából 4 év kell ahhoz, hogy ezt a kupacot annyira elkotorják, hogy látszódjon néhol maga a föld. Tudják, egyszer már megcsinálták. Aztán Magyarország többet érdemelt és Orbán Viktor mehetett 8 évre ellenzékbe. Sőt végignézhette, hogy 4 év munkáját hogy teszi tönkre a két MSZP-s ciklus, amiben sokáig még az SZDSZ is "jeleskedett". Tehát, kedves Viktor, munkára fel! Nyugtasson a tudat, hogy nem először csinálod.

Aztán itt van ez a nem túl rózsás állapotban lévő párt, az MSZP. Gyurcsány Ferencnek most lesz 4 éve, hogy őrködjön a demokrácia felett. Persze a maga 19%-os erejének megfelelően. Hogy mi van Mesterházy Attilával? Ezt szerintem ő is szeretné tudni. Valahogy az az érzésem, hogy ez a két ipse nem nagyon szereti egymást. Mármint Mesterházy és Gyurcsány. Ez legyen az ő bajuk. Remélhetőleg 1-2 évig elviaskodik a két MSZP platform, addig Orbánék takaríthatják a mocskot. Az MSZP nem fog meghalni, de most egy ideig az intenzíven fog feküdni, vegetatív állapotban.

Vona Gábor. Ejj, ez a magyar gyerek azért rendesen behozta a radikális pártot. Szomorú, hogy ennek mennyien örülnek. Félreértés ne legyen, én hiszek a demokratikus eszmékben, sőt! De ez a választási eredmény nem azt mutatja, hogy a magyarok a szívük mélyén gyűlölik a zsidókat, hanem azt, hogy tényleg rohadt nagy és büdös ez a kupac amin állunk. Vonának az lesz az igazi kihívás, hogy éberen kell tartania azokat a szavazókat, akik tényleg a kupac miatt tolták rá az X-et. Mert ugye a kupac egyre kisebb lesz. Aztán a végén már nem lehet azt mondani 2014-ben, hogy elég volt, meg ilyenek. A Fidesz első ciklusa után is mintha megcsappant volna a MIÉP támogatottsága. Igen, ilyen ez.

Lehet Menni a Parlamentbe. Gratuláció, meg minden. Szép, hogy egy demokratikus országban, demokratikus választásokon egy ennyire demokratikus párt is bejuthat. De félre a tréfát. 15 emberrel mit lehet csinálni a parlamentben? Hősködni? Jól van, szép volt, de senki se gondolja, hogy ettől a 7%-tól majd más lesz a politika. Nem azért betonozódnak be mostantól a politikai életbe mert annyira szuperok, hanem azért, mert a volt SZDSZ szavazóknak nincs más alternatíva. És lássuk be, hogy ez nem túl komoly teljesítmény.

Szerintem párszáz embert leszámítva az egész ország egyként örült annak, hogy az SZDSZ eltűnt. Kész, vége, hatszáz. Horn Gábor fegyvere most visszafele sült el. Srácok, lehet menni a picsába! Ja és Ibolyát is lehet vinni. Kettes kijárat, elfele. Újjáéledés? Szerintem kizárt. Teljesen.  

Szólj hozzá

voks10 voks2010