2010. ápr 08.

Milyen lenne a pártok légitársasága?

írta: AdamT
Milyen lenne a pártok légitársasága?

Régebben egyszer már elsütötték ezt a poént, méghozzá az operációsrendszerek összehasonlításához használták fel a módszert. De most nézzük, hogy milyen lenne a pártok légitársasága.

MSZP
A váróteremben látod, hogy a gépről egymás után viszik el bilincsben az alkalmazottakat. Aztán nyájas hangon szólnak, hogy mindez a Te érdekedben történik és megkezdődik a beszállás. Amikor benézel a pilótafülkébe, akkora káoszt látsz, hogy azt se tudod, hogy ki a pilóta. Azt pedig meglehetősen nyugtalanul konstatálod, hogy ők sincsenek vele tisztába. A légiutaskísérők erősen törik az angolt, némelyikük kőkeményen be van baszva. A repülőben a székek fele hiányzik, de azt mondják, hogy csak azért, hogy kényelmesebben elférj. Körbenézel és látod, hogy az utasok 90%-a 60 év feletti, nagy részük már a felszállás előtt sorba áll mogyoróért. Felszállás előtt valamilyen nagyon vicces szlogent kiabáltatnak az utasokkal, majd a gép lassan gurulni kezd. Láthatóan a pilóta (de még mindig nem tudod, hogy ki az) hibájából nekicsapódtok egy másik gépnek. Pár pillanat múlva a légiutaskísérő a hangosbemondóba bemondja, hogy ez a kis incidens egyértelmű, hogy a másik gép és a repülőtér hibája. Ételt nem kaptok, de sokat beszélnek róla.

Fidesz
A váróteremből egy meglehetősen egységes képet látsz. A pilóta jelzi, hogy megkezdődhet a beszállás, innentől kezdve ugyanazzal a hanglejtéssel, majdnem ugyanazokat a szavakat használva kommunikál veled a teljes személyzet. A gépre 200 utas fér fel, de valaki bemondja, hogy már 300-an vagyunk. Nem tudod, hogy elhidd-e vagy sem, de maradsz a helyeden. A szék kényelmes, a személyzet udvarias. A személyzet egyébként gyakran hivatkozik arra a légitársaságra, amelyik korábban használta már ezt a gépet. Felszállás előtt egyenpólókat osztanak, amiket mindenkinek illik felvenni. Felszállás előtt üdvözlitek a repülőteret. Az étel finom, de a tányéron és a poháron is a pilóta feje van. Ettől még megeszed.

Jobbik
A váróban azt veszed észre, hogy mindenkivel elénekeltetik a Szózatot. A pilóta elmondja, hogy nagyobb orral nem érdemes beszállni. Egyértelműen jelzi, hogy a repülő és a repülőtér is az övék és ezen senki sem változtathat.  Megkezdődik a beszállás. A személyzet gárdista egyenruhában díszeleg. Mindenki mosolyog, mindenki jókedvű. Az első sorokben futbalhuligánok ülnek, mögöttük rövidhajú egyének, bakancsban. Felszállás előtt eléneklitek a Székely himnuszt, aztán elindul a gép. Magyaros ételeket szolgálnak fel, az út közben pedig furcsa indulókat énekelnek.

LMP
A váróteremben jelzik, hogy lehet más a repülés. Azt nem pontosan árulják el, hogy hogyan, de Neked tetszik az ötlet. Szólnak, hogy mindenkinek joga van a beszállásra. Nincs pilóta, 8 ember vezeti a gépet, egyszerre. Az utastérben többen füveznek, az átlagéletkor 19 év. Az üzemanyagot nem tudod, hogy honnan szerzik be, de a többi légitársaság egymást okolja azért, hogy új riválisuk lett a piacon. Felszállás után kikapcsolják a hajtóműveket és energiaminimumon siklik a gép, amíg csak tud.

MDFSZDSZ
Két, egykor szebb napokat is átélt légitársaság összeolvasdása. Az egykori riválisok utolsó erejükkel küzdenek az életbenmaradásért. A váróteremben már hallod, ahogy a pökhendi pilóta a véletlenül bekapcsolva hagyott mikrofonba mondja, hogy melyik felszállás miért volt rossz. A többi gép landolását is folyamatosan fikázza. Nem szól, hogy be szabad szállni, csak annyit mond, hogy aki jót akar, az velük utazik. A fülkében itt is több ember van, az egyik nő alig fér be a kalapjától. Nem tudod, hogy mire számíts. Senkit se ismersz az utasok közül és többször felmerül benned a kérdés, hogy mit keresel itt. Út közben az egykoron nagy légitársaságok felváltva mesélik régmúlt történeteiket. Ha hoztál magaddal ételt, akkor ehetsz.

Szólj hozzá

mszp orbán fidesz mdf dávid jobbik bokros vona lmp mersterházy