2009. dec 29.

Szopsz

írta: phaidros
Szopsz

Jöjjön bármilyen kurzus, egy dolog sosem változik : a szopatásunk, és az időnk korlátok nélküli rablása. Valami okból egyetlen párt sem tartotta és tartja fontosnak azt, hogy egy normális, élhető, szolgáltató államot teremtsen nekünk. Talán azért, mert a politikusok mindent el tudnak maguknak intézni mellékutakon, és elképzelni sem tudják, hogy mi, átlagemberek mit szívunk a hivatalokkal.

Új év, és rögtön egy pofátlanság: az APEH szerint 2009 decemberében 299 Ft volt az átlagos benzinár, 2010 januárjában ez az ár 300 Ft lesz, szerintük.

Emlékeztetőül: csak a jövedéki adó 14 Ft-al nő.

Nem lenyúlás miatt dühöngök. Ha kormányrendelet miatt változik az ár, akkor a változás időpontjától az azzal az összeggel megemelt értéken lehet elszámolni. De baszomalásan, ha tudom, hogy brutális emelés lesz (mindenki tudja), akkor mire fel ez az 1 Ft emelés egyáltalán? Érdekelne az ármegállapítás működési mechanizmusa. :S

Mint a csekkbefizetés új szabályai, hogy a ráírtak előtt 2 nappal kell befizetni. Azért, mert az állami Posta tetűszar, a szolgáltatók meg képtelenek nyilván valami könyvelési ok miatt 2 nappal korábbi dátumot írni rá, vagy esetleg 2 nap késéssel kalkulálni csekk esetén. Ugráltassuk csak a birkákat.

Ilyen dolgok miatt miért nem megyünk tüntetni? Miért csak olyan faszságokért, amivel azok etetnek minket, akik ezt megváltoztathatnák, ha egyáltalán eszükbe jutna? Az életminőségünket az ilyen dolgok befolyásolják leginkább.

 

 

 

Szólj hozzá