2009. sze 15.

Cigánymérce

írta: AdamT
Cigánymérce

Néha komolyan a belem kifordul a politikailag korrekt megnyilvánulásoktól. Nyálas, elkendőző, szétfolyó, tartalmatlan és hányásszagú a legtöbbje. A cigányokkal kapcsolatban mostanában nagyon divatos a pozitív diszkrimináció, a róluk folyó diskurzust pedig erőteljesen belengi a már az imént említett PC. Hányok a szagától. Hányok a mellébeszéléstől, hányok attól, hogy ha valaki nyíltan beszél, akkor egyesek azonnal előveszik a rasszista/antiszemita/fasiszta kártyákat, tetszőleges sorrendben. Hányok. Hányok attól, hogy egyesek nem veszik észre azt, ami a napnál is világosabb: a cigánykérdés elkendőzése nem megoldás. 

Hányinger. Hányinger, hogy a magukat okosnak gondoló, de igazából ultraprimitív egyedek azt hiszik, hogy létezik a bal és a liberális oldal, továbbá van egy centrum és azon túl jobbra a nagy rasszizmus/fasizmus/nácizmus/kirekesztizmus/idegengyűlöletizmus/kopaszizmus/fröcsögizmus stb... Túrót! Egy nagy túrót! Nem rasszizmus a rossz feltételezése. Kurvára nem az. Annyi és annyi példa született már erre, de most bennem is megfogalmazódott pár. Ha mondjuk egyik éjjel ellopnák az autómat, akkor nem azt gondolnám, hogy egy 80 éves ázsiai nő vitte el. Sokkal inkább 20 és 40 közötti, magyar állampolgárságú férfire gondolnék. Rohadjak meg! Ez biztosan azért van, mert gyűlölöm a magamfajta 20 és 40 közötti férfiakat. Rohadjak meg! De tényleg!

Sajnos nagyon sok ultraprimitív ember nem érti az összefüggést a tapasztalat és az előítélet között, épp ezért sosem lesz konszenzus. Pedig a napnál is világosabb: a cigányok bűnözési hajlandósága magas. Az "fehér magyar" emberek messze túlnyomó többsége bízik jobban egy fehérben mint egy cigányban. Ugye ezt nem kell számokkal alátámasztanom? Ez miért lehet így? A puszta véletlen műve csupán? Ártatlanoknak keltették rosszhírét? Túrót! Túrót! A cigányok rászolgáltak erre és nemhogy közösen érdemi munkával zárkóztatnánk fel őket, hányásszagot árasztó nyilatkozatokkal kendőzzük el a valóságot.

Az elmúlt 20 évben nem történt semmi. A helyzet egyre rosszabb. Egyre nagyobb a feszültség, egyre több ember keres alternatív megoldásokat (Jobbik).

Recept: se támadni, se védeni nem kell a cigányokat. El kell fogadni, hogy léteznek. Biztosítani kell a törvény előtti egyenlőséget. Munkára kell szoktatni őket. Áhh... Minek folytassam? Mindenki tudja, hogy mit kéne tenni, még azok is, akik tehetnének is valamit. De nem tesznek. Így marad az alternatív megoldás: az elburjánzott kóros szöveteket ki fogják vágni. Fájni fog.

Szólj hozzá

magyar cigány konfliktus utálomapct