2009. aug 18.

Atomizálódik a liberális oldal

írta: AdamT
Atomizálódik a liberális oldal

Szabadelvű Polgári Egyesület néven új liberális kezdeményezés ütötte fel a fejét az SZDSZ szárnyai alatt. Még nem tudni pontosan, hogy a Hankó Faragó és Sándor Klára nevével fémjelzett egyesület mit tervez, csak annyit lehet tudni, hogy "politikai teret szeretnének biztosítani azoknak, akik azt vallják, hogy a szabadság nem lehet anarchia, s a szabályok megkerülése, kijátszása minden ember fizikai, lelki, anyagi biztonságát veszélyezteti, valamint akik látványpolitizálás helyett a felkészültséget és a felelős megfontoltságot részesítik előnyben, akik a gyűlölködéssel szemben a kiegyezést keresik" (mno.hu).

Ezzel párhuzamosan Kuncze Gábor és Magyar Bálint is mozgolódik.

E fenti két hír futótűzként terjed az SZDSZ tagjai között. A liberalizmus védelmében most mindenki saját pártot szeretne létrehozni. Az alábbi képen Mécs Imre a Szigeten próbálja becserkészni egy liberális tömörülés adminisztrációs részlegébe a fiatal lányt. Mécs a KHIMHLLSZP (Kommunizmusban Halálra Ítéltek, Majd a Hóhérokkal Lepaktáló Liberálisok Szakadár Pártja) szervezésében komoly szerepet vállalt, ugyanis jelenleg ennek a pártnak csak ő maga a tagja. Az '56-os veterán úgy fogalmazott, hogy "sebaj, legalább egyszer én is pártelnök lehetek". Sok sikert kívánunk a munkájához!

 

Úgy hírlik, hogy Horn Gábor is pártot szervez. A VFSZSZLP (Vulgárisan Fogalmazó Szakálasok Szabad Liberális Pártja) nevet viselő párt jelenleg szintén egytagú. Horn elmondta, hogy feltétlenül szükség van a liberalizmus megújítására. Azt is hozzátette, hogy aki 2010-ben nem rá szavaz az "elmehet a picsába". 

Kóka János is új párt létrehozásán fáradozik. Az eredetileg KÜMLPP (Kétes Ügyletekkel Meggazdagodó Liberális Politikus Pártja) nevet gyorsan meg kellett változtatnia, ugyanis a a név bejegyzésekor már tízezrek jelentkeztek az új politikai formációba tagfelvételért. Kóka ekkor névváltoztatási kérelmet adott be, jelenleg KÜMOLLIHFP (Kétes Ügyletekkel Meggazdagodó, Orvosból Lett Liberális Informatikus és Helikopteres Frakcióvezetők Pártja) néven fut a párt, melynek jelenleg szintén 1 tagja van.

Egyes hírek szerint Demszky is pártot alapít, a nevét nem sikerült kideríteni, ahogy Bauer Tamás pártcsírájának a nevét is homály fedi. Zwack Péter is liberális pártot szervez és Ungár Klára is. Hivatalosan eddig mintegy 372 darab liberális pátkezdeményezést regisztráltak az ország különböző részein.

Mindegyiküknek sok sikert kíván blogunk szerkesztősége!

Szólj hozzá

politika szdsz hülyeség ne el abszurd hidd iróniaméter