2009. jún 09.

Amerika lejtőn

írta: phaidros
Amerika lejtőn

Oregon államban egy nő kivágta egy terhes asszony hasából a gyermeket, hogy sajátjaként hazudhassa őt párjának. A rettenetes kínhalált halt szerencsétlen anya és ártatlan kisgyermeke egy gyilkosok gyűjtőhelyeként ismert, szélsőséges portál egyik legújabb, sokadik áldozata volt.

Aggodalmat keltő, hogy Amerikában egyre jobban terjed a hazugság - már a párkapcsolatokban is - és hogy a szélsőségek térnyerése ellen az emberek nem emelik fel szavukat, miközben az ilyen és ehhez hasonló esetek lassan tényleg mindennapossá válnak. Az amerikai kormányzat nem tervez lépéseket ezek megakadályozására, csak a megszokott kongresszusi stílusú mellébeszélést hallhattuk tőlük, és mindenekelőtt az ellenzéki republikánusokat teszik felelősség az események miatt.

Az egyre jobban elfajuló helyzet miatt érdemes elhalasztani esetleges amerikai utunkat, kerülni amerikai ismerőseinkkel való kapcsolatot, valamint nagyon fontos, hogy elhatárolódjunk ezektől a jelenségektől, és természetesen magától Amerikától, és az amerikaiaktól is. 

Több ország már lépett, a külügyminisztériumok nyomatékosan felszólították állampolgáraikat, hogy terhesen semmiképpen ne lépjenek amerikai földre - ha ott tartózkodnak, haladéktalanul hagyják el az országot.

Hazai vonatkozás a hírnek, hogy a magyar kormány láthatóan nem érzi a helyzet súlyosságát - sem figyelmeztetést nem adott ki, sem elhatárolódó nyilatkozatot, ezzel gyakorlatilag kinyilatkoztatva, hogy nem lát semmi problémát terhes nők hasának felvágásában, illetve azt ezt támogató és lehetővé tevő amerikai kormányzati lépésekben, sőt egyenesen azonosul velük. Ha továbbra is ez a kormány marad hatalmon, várható, hogy a terhes nők nálunk sem lesznek biztonságban.

Forrás: index.hu

Szólj hozzá

iróniaméter pollogika