2009. máj 16.

Az "elhatárolódás" értelmetlensége

írta: AdamT
Az "elhatárolódás" értelmetlensége

De jó! Ma megint több ezer ember határolódott el a rasszizmustól, a kirekesztéstől, a faji alapon történő megkülönböztetéstől, a náci ideológiáktól, stb... Elhatárolódni zsííír. És trendi is. És cool is. De van értelme? Most komolyan. Lehet, hogy én vagyok ilyen értetlen, de mire jó ez az egész cirkusz? Ettől változik valami? A sörétespuskával cigányra vadászó megnézi a tévében a drogos tizenéves gyerkőcöt amint az transzparenssel a kezében obégatja, hogy le a rasszizmussal, ekkor gondol egyet és kidobja a vadászpuskát? Vagy milyen forgatókönyvet képzelnek el a tüntetők? Vagy egyszerűen ez csak arra jó, hogy aki nem határolódik el, azt meg lehet bélyegezni? De nem csak ez a bajom.

Ez az egész értelmetlen. Konkrét döntések ellen van értelme összefogni, ha azokkal nem értünk egyet. De általános társadalmi problémák ellen minek utcára menni? Holnap legyen tüntetés a korrupció ellen. Aztán legyen egy másik az öregedés ellen. Mer' az pfújjj. És ciki is. El kell fogadni, hogy a rasszizmusra semmilyen hatással nincsenek ezek a tüntetések. Ha mégis, akkor inkább megerősítik a rasszistákat.

Tehát a trollok etetése a való világban is zajlik. Eredmény nincs, de a média azért csinál neki egy hírverést. Fák, antifák: én jókat szórakozom rajtatok. Köszönöm!

Szólj hozzá

politika mszp szdsz rasszizmus gábor elhatárolódás iványi