2009. feb 23.

Tatárszentgyörgy

írta: AdamT
Tatárszentgyörgy

Jelenleg tisztázatlan, hogy tulajdnoképpen mi is történt abban a tatárszentgyörgyi házban, ahol tegnap éjjel egy 5 éves kisfiú és édesapja életüket vesztették. Tisztázatlan, de több forgatókönyv is napvilágot látott, amiből szerintem a következő kettőt érdemes megvizsgálni:

1. Természetesen a cigány politikusok népes tábora kiált ismét rasszizmust és már bizonyítottnak látják, hogy ok nélkül, pusztán etnikai hovatartozásuk miatt ölték meg az áldozatokat, feltételezhetően puskával. Ha nekik van igazuk, akkor szívből remélem, hogy az elkövetőt hamarosan elfogják és soha többé nem engedik ki. Az se zavarna, ha a börtönben halálra vernék a romák, ugyanis megölni egy 5 éves gyereket - finoman szólva is -féregség. A börtönökben úgyis felülreprezentáltak a cigányok, szorgalmazom, hogy valahova BAZ megyébe vigyék az elkövetőt. Szerintem az is elég, ha 1 évet kap, úgyse éli túl. És nem is kár érte. Az indíték nem érdekel (hallottunk már uzsorásokról), mert az 5 éves gyermek meggyilkolását nem lehet megmagyarázni. Ott semmilyen indok nem merülhet fel. Természetesen az apa esetében sem, hisz' bármilyen bűne is volt - ha volt - jogállamban élünk és nem veheti senki a saját kezébe a törvénykezést.

2. Valóban zárlat okozta a tüzet, így ismételten nevetségessé válnának a roma polgárjogi aktivisták, meg úgy mindenki, aki most rasszizmust üvölt. Részemről a 1-es pontban leírtak a valószínűbbek, de ettől függetlenül nem kizárt, hogy a más halálának hamvain politikai karriert sütögetők ismét megütik a bokájukat, mint ahogy az Mortimer esetében történt.

Bárhogy is legyen, mindkét eset szomorú.

Szólj hozzá

férfi roma gyermek cigány tűz gyilkosság meghalt jogvédők tatárszentgyörgy