2008. jún 20.

Amerika számokban

írta: AdamT
Amerika számokban

 

Az emberek...

Amerika egy olyan ország, ahol 300 millióan élnek, ahol 7 másodpercenként születik egy gyermek és ahol 13 másodpercenként hal meg valaki. Egy olyan ország, ami lélekszámában folyamatosan gyarapszik. A lakosság 74%-a fehér, 12.5%-a fekete, 4.5%-a ázsiai és 1%-a őslakos. Ezek az emberek 80 különböző vallást követnek.


A jövedelmek...

Amerika egy olyan ország, ahol a férfiak 33%-kal többet keresnek, mint a nők. Egy olyan ország, ahol a háztartások 55%-a él átlag alatt, ahol a leggazdagabb 1% legalább az átlagkeresetek 20-szorosát keresik meg évente. Egy olyan ország, ahol az átlagos színvonalon a lakosság 30%-a él és ahol a háztartások 12%-a él negyed annyiból vagy kevesebből havonta, mint az átlag. Ahol a 9 leggazdagabb embernek 280 milliárd dollárra rúg az összvagyona. (Ez Magyarország éves adóbevételének körülbelül ötszöröse).

 

Megítélés...  

Az Egyesült Államokról alkotott kép: a 35 országban készített felmérés eredménye azt mutatja, hogy az emberek nagyjából 50%-a ítéli el az USA nemzetközi szerepvállalását, míg csupán 30% tartja eredményesnek és megfelelőnek, illetve fogadja el. Ezzel az eredménnyel USA a harmadik legnépszerűtlenebb ország, ugyanis csak Izrael és Irán megítélése kedvezőtlenebb.

Szólj hozzá

usa adatok érdekességek