2008. jún 18.

Eltört csontok, lerágott csontok

írta: AdamT
Eltört csontok, lerágott csontok

Egy felfüggesztett börtönbüntetéssel és lefokozással fenyegetett közrendőr tegnap a bíróságon bevallotta: a parancsnoka törte el 2006. október 23-án egy már megbilincselt férfi ujját. Állítását több rendőr tanú megerősítette. forrás: mno.hu

 

 

Ilyenkor előtör belőlem a liberális, ami aztán lassan elhal és átcsap kőkemény törvényszigorítási akarattá. Igen, azt gondolom, hogy egy megbilincselt ember ujjának eltörése semmilyen, ismétlem semmilyen körülmények között sem elfogadható. Semmilyen! Ilyen aljas, gyáva, szadista emberre nincs szüksége a társadalomnak. Természetesen nem az én tisztem ítélkezni, ezt majd megteszi a bíró. Ahogy normális esetben a kukákat és autókat gyújtogató, rendőröket kővel dobáló emberek felett is a bírónak kell ítélkezni. A bírónak és nem a rendőrnek. Ebben a helyzetben nem az a kérdés, hogy jogállamban élünk-e, mert szerintem abban. Ez sokkal komolyabb morális kérdést vet fel, mégpedig azt, hogy hogyan juthatott el parancsnoki szintre egy olyan ember, aki képes egy védekezésre képtelen ember ujját eltörni?! Mit jelenthet e rendőr számára a demokrácia? És mit a jog? És mit jelent a szolgálunk és védünk szlogen?

Persze, ettől még ugyanakkora bűn rendőrre támadni, rongálni, gyútogatni, tankot elkötni, TV székházat ostromolni. De vajon mit szül az, ha a rendbontókat elfogássukkor a rendőrök bizonyos esetekben megkínozzák? Hogy békét nem, az biztos.

Szólj hozzá

politika jog erőszak tüntetés