2010. sze 24.

Gyurcsány szarul látja a dolgokat

írta: AdamT
Gyurcsány szarul látja a dolgokat

Gyurcsány Ferenc nem vett részt a 2002 és 2010 közötti törvénytelenségeket vizsgáló parlamenti albizottság meghallgatásán. Ez ugye önmagában véve nem meglepő. Megszoktuk, hogy bármennyire is etikátlan, bármennyire is undorító volt az előző 8 év kormányzása, a felelősséget mindezekért senki sem vállalja. Annak a levélnek a tartalma viszont, melyet a volt miniszterelnök a házelnökhöz eljuttatott, olyan primitív gondolkodásmódot tükröz, ami mellett nem tudok szó nélkül elmenni.
A volt miniszterelnök e levélben azt fejtegeti, hogy mivel a rendőrség az ártatlanok biztonságát védelmezte azokkal szemben, akik az alkotmányos rendet akarták megzavarni, egyértelműen a rendőrök mellett áll ki. A levélben egyébként épp ezt rója fel a vizsgálóbizottságnak: "Ezért én, és az akkori kormánypártok alapvetően a rendőrök, és (...) a köztársaság pártján álltunk, önök ezzel szemben a bajkeverőket, a randalírozókat mentették". Paff. Ez nem demagóg, ez ostoba, primitív, szánalmas és borzasztóan szar. Ha Gyurcsány Ferenc ezt a levelet komolyan gondolja, akkor tényleg csoda, hogy 8 év után nem valamelyik afrikai állam szintjén állunk.
Mit jelent a volt miniszterelnök mondata? Azt jelenti, hogy ez az ember a legalapvetőbb szinten sincs tisztában a jog, az államiság és a törvényesség fogalmával. Persze ez a kisebbik gond. A nagyobbik gond az, hogy az értékrendjébe, az igazságérzetébe sem ütközik az, ami minden tisztességes embernél már rég kicsapja a biztosítékot. Ez a mondat ugyanis azt jeleni, hogy Gyurcsány Ferenc szerint az alkotmányosság védelmében bármilyen eszköz megengedett. Ha tehát "véletlenül" ártatlanokat is szétvernek, az belefér. Ha teljesen pancser módon lett irányítva a rendőrség akciója, az is rendben van. Ha feláldozták azt a pár rendőrt a TV székháza előtt, az is rendben van. Ha a volt országos rendőrfőkapitány azt nyilatkozza, hogy Gyurcsány Ferenc maga irányította az akciókat, az is rendben van. Ezek a dolgok mind rendben vannak, mert pár randalírozótól megvédték az alkotmányosságot.
Lófaszt, Feri, lófaszt. Ez a bizottság nem azért jött létre, hogy eszméről és elvekről vitatkozzon. Ez a bizottság azért van, mert sokan gondolják úgy, hogy olyanokat tettél, amik beleütköznek pár paragrafusba. Itt már senkit sem érdekel, hogy miért tetted, itt már az a kérdés, hogy hogyan tetted. Azok az idők elmúltak, amikor a cél szentesíti az eszközöket. Ez jogállam, Feri. Te is mindig erre hivatkozol.

Szólj hozzá

politika mszp gyurcsány ostrom nemváltoznak vizsálóbizottság