2010. jún 04.

Illatos út

írta: phaidros
Illatos út

Bloggertársak, ha egyetértetek vele, adjátok tovább ezt a posztot a saját blogotokban!

A Fővárosi Közterület-felügyelet 12/2010. igazgatói utasításának 21. pontja indokolás nélkül egyszerűen megtiltotta az Illatos úton levő kutyák fényképezését - holott 2004 óta ennek soha nem volt akadálya! A fotózás révén évente ezernyi kutya menekült meg a haláltól! 

Mi, azon állatvédő szervezetek és állatbarát magánszemélyek, akik hosszú évek óta, évente több száz kutyát mentünk meg az altatás elől a fővárosi gyepmesteri telepről, közismert nevén, az Illatos útról, a nyilvánossághoz fordulunk: a kutyák mentésében akadályoznak bennünket azzal, hogy a Fővárosi Közterület-felügyelet 12/2010. igazgatói utasításának 21. pontja megtiltotta a kutyák fényképezését. 

Ez az igazgatói utasítás ellentétben áll: 
- az 1986. II. Tv. 4.§. 1. bekezdésével 
- az állatvédelmi törvénnyel 1995. Tv. 3. §. 
- és saját működési szabályzatukkal 


Ez az igazgatói utasítás ellehetetlenítheti a mentési munkát, mert mindenkinek alapvetően és nélkülözhetetlenül fontos, hogy a mentendő kutyákról fotót készíthessen. Ez az igazgatói utasítás a kutyák hazakerülési és gazdához juttatási esélyeit is jelentősen csökkentheti. 
Véleményünk szerint a kutyák mentésében tudatosan gátol a Fővárosi Közterület-felügyelet, így közvetve a kutyák halálát okozhatják. A fotózás tiltása miatt az állatvédők nem szerezhetnek közvetlen tudomást az Illatos úton levő kutyákról, és ez a kutyák százainak az altatásához vezethet. 
Véleményünk szerint, tudatosan állatkínzásra való törekvésnek is minősíthető az, ha valaki közreműködik abban, hogy akár egyetlen kutya elpusztuljon. 

Tiltakozunk! 

Ha szeretnél csatlakozni a tiltakozáshoz, azt megteheted a Netboard Kutya fórumon, emailben az akcio@lelenc.hu címen, vagy segíthetsz aláírásgyűjtő akciónkban ahttp://www.illatosut.hu/graf/100531/100603_alairasgyujtes.pdf letöltésével! 

Kérjük, hogy aki hétvégén részt vesz az Ebugatta rendezvényén, az vigyen magával az aláírásgyűjtő ívünkből! 
http://www.illatosut.hu/graf/100531/100603_alairasgyujtes.pdf 
A MÁOSZ sátrában le tudjátok adni!

Forrás: giulio

Szólj hozzá

mengele