2010. már 11.

Fidesz és LMP

írta: phaidros
Fidesz és LMP

A sávolyi ügyre adott lagymatag Fideszes válasz bennem egyre inkább azt az érzést kelti, hogy a gazdasági szféra a két hatalmi pont között összeért, illetve most, a balliberális hatalmi centrum összeomlásával átáramlik a Fidesz mögé. És láthatóan ez a Fidesznek nincs ellenére. 

Felmerült bennem a kérdés, hogy ha ez tényleg így van, akkor ez a gazdasági réteg vajon ad-e utasításokat a pártoknak? Az MSZP kormány helyzetéből úgy tűnik, igen. Ha tényleg ez a helyzet, akkor kurva nagy szarban vagyunk.

Szerintem az egyetlen lehetőség a nyilvánosság ereje, ami most a sávolyi ügyben erősen megmutatkozik. A probléma az, hogy jelen pillanatban csak egyetlen pártból nézem ki, hogy a transzparenciát képviselné a parlamentben, és ez pedig az LMP.

A Népszabadságban megjelent, Fidesz támogatta LMP téma talán annyira nem is hülyeség, ha azt vesszük, hogy az eltűnő MSZP helyett a Fidesznek szüksége lehet egy ellenpontra a parlamentbe bekerülő, valószínűleg elég erős Jobbik ellen, ha nem akarja totálisan összemosva találni magát a szélsőségekkel.

Én azt gondolom, hogy a 2/3-os Fidesz helyett jobb lenne egy erős Fidesz, és egy kellően erős LMP, amelynek így lenne némi tárgyalási pozíciója, és ráhatási lehetősége, hogy a gazdasági szféra által valószínűleg valamennyire vezérelt Fidesz ne tudjon önállóan alkotmányt módosítani érdekükben, illetve a transzparenciának legyen szószólója a Parlamentben.

Nem értem ezt a sávolyi dolgot; mi szükségük van az ebben részvételre, amikor ehelyett akkora ütést mérhetnének a jelenlegi kormányzatra, hogy az végképp a földre rogyhatna? Olyan civil támogatás lenne mellettük, mint még soha. Egy tippem van, meg akarják várni, hogy tényleg aláírják, és akkor ki lehet csinálni a teljes MSZP vezetést a bíróságok előtt. Vagy, ők is benne vannak. :(

Szólj hozzá