2010. jan 04.

Demokráciaértelmezés szabadon

írta: phaidros
Demokráciaértelmezés szabadon

Érdekesek az emberek a szemellenzőikkel, főleg a liberálisok (mert Bajnai szocialista nehezen lehetne - bár ez Gyurcsánynak is sikerült, de ez most mellékszál). Aszongya a (bal)libás, hogy minden pártnak kiadja a költségvetési adatokat, hogy felkészülhessenek a választásokra. Kivéve a Jobbiknak, mert az antidemokratikus. Most akkor Bajnai mitől lenne demokrata?

Ugyanis Bajnai simán mondhatná azt is, hogy a Fidesz is antidemokratikus szerinte (sőt, az egyik ballibás érv ellene pont ez, legalábbis a Fidesz belső működését tekintve), és annak sem adja ki az adatokat. Hogy lehet valaki demokrata, aki bizonyos emberek véleményét szeretné ki nem mondottá, meg nem hallottá tenni? Kb. félmillió emberét. És ha lehet, akkor a Jobbik mitől antidemokratikus, ha pont ugyanezt tenné a liberális szavazókkal, a cigányokkal?

A képviseleti demokrácia az nem az, amikor megmondjuk, hogy egyeseket képviselhetnek, másokat meg nem. Az valami más rendszer. Bajnainak talán nem ismerős, de pl. Gyurcsánynak, és az MSZP-sek nagy részének igen. Milyen jó rendszer is volt az, ugye? Mennyivel egyszerűbb volt!

A dolog nyilvánvaló kontraproduktivitása miatt pedig kénytelen vagyok feltételezni, hogy szándékosan erősíti a Jobbikot.

Szólj hozzá

demokrata