2009. sze 06.

Elindultunk

írta: MirwaisJanan
Elindultunk

Elindult a 2010-es kampány. Nincs mese, mostantól nap mint nap újabb botrányokkal lesz tele Bárdos András és Eszményi Anett papírja és szája. Ezek lopnak. Mindent visznek, mi mozgatható: fel kell készülni az ellenzéki évekre-mondja nekem kéjelegve Anettka. Ők meg nem fognak mindent eltörölni, egy névvel nem nyilatkozó magasrangú fideszes képviselő szerint-mondja a szemembe Bandi.

Elindul a média is: Orbán például szerelmes a feleségébe, és nem is veri őt. Megmondta a Story magazin is. Bajnai meg maga az isteni Buffon. Bár ő maga nem indul, de mégis nyomni kell aranyos pofikájával a szocikat. És majd eszünkbe jut Sickratman klasszikusa: a szocikat segítette győzelemre, röhejes.

Bár ne legyen kétségünk, a szociknak semmi, de tényleg semmi esélye sem lesz tavasszal. Nem lehet nekik, és ezt csak saját maguknak köszönhetik. Nem az őszödi beszédre és a szociális népszavazásra gondolok, hanem arra, hogy nem volt elég bátorságuk befejezni a reformokat, hogy megmutassák, másról is szól ez a kurva ország, hogy nem szarnak be Orbán Viktortól, hogy tényleg jönnek olyan képviselők, akik nem a költségtérítésükön baszakodnak, bassza meg. Amikor Gyurcsány Ferenc hatalomra került, azt mondtam a barátaimnak, meglássátok feleim, itt van ez a Feri gyerek, ez majd megmutatja a Viktornak, hogyan is lehet liberalizmust hozni ide. Nem mutatta meg, túl gyáva féreg volt hozzá, túlságosan nagy balfaszok és kommunisták ültek mögötte, túlságosan velünk élt még Kádár János. Élt? Él és virul: ott van pontosan a Fidesz-vezérkarában.

Orbán Viktor sokadszorra bizonyította, hogy nagyszerű politikus és zseniális stratéga. Megátalkodott liberálisból váltott polgári középosztálybeli fiatalra, majd egy a klérusra támaszkodó, szociál-demagóg népi politikusra. Tudja, hogy Magyarországon csak így lehet nyerni.

A várható győzelem terhe mégis súlyos: vajon, hogy lehet kikerülni az őszöd-hatást? Hogyan lehet úgy kampányolni, hogy közben tudjuk, hogy végighazudtuk az elmúlt másfél-két évet? Tudjuk jól, ez így nem maradhat. Valakinek végre muszáj lesz megcsinálnia, azt amit az Elkúró valójában elkúrt. Valakinek muszáj lesz ezt az országot vonzóvá tenni a nagytőke számára. Valakinek muszáj lesz a valódi kapitalizmust idehozni.

Orbán történelmi lehetőséget kapott, végre azzá válhat, akivé sokan látják és látatják. Államférfivá. Nagy Magyarrá. Ehhez viszont nem koronaúsztatás, turulszoboravatás, Tusnádfürdő és Magyar Gárda kellenek, hanem száraz és a magyar ember számára érdektelen politikacsinálás: adórendszer átalakítás, szociális juttatások realizálása, az állami tulajdonviszonyok ésszerűsítése, stb, stb. Ugye milyen unalmas dolgok ezek? Hát nem érdekesebb a Gayprideról és a buziverésről beszélni? Persze, hogy az. De az nem viszi előre az országot, ehhez technokrata és szakértő fejesek kellenek: erre van most legitimitása a Fidesznek és Orbánnak, és csak remélni tudom, hogy élni fog vele. Különben ő sem lesz több egy mocskos hazudozónál. De ezt tudjuk róla.

Akkor legyen a kettő egyszerre. Utoljára Kádár Jánosnak sikerült.

Szólj hozzá

orbán fidesz gyurcsány választások bajnai