2009. aug 25.

Fűnyíróelv

írta: phaidros
Fűnyíróelv

Amikor anno olvastam, hogy az asszony 3 év helyett 2 évig maradhat csak otthon a gyerekkel, a vérnyomásom eléggé magasra szökött. A "mégmindigbaloldali" szakértő kommentelők magyarázat-áradata viszont levitte - engem valahogy jó érzéssel tölt el, megnyugtat, amikor látom, mennyi hülye és felszínes ember van, aki képben ugyan nincs a dologgal, de pofáznia róla - azt kell. Megnyugtat, mert a birkák hasznosak, ha jól irányítják őket, és nem nehéz kiemelkedni közülük. Akkor már az sem idegesített fel, amikor pártközeli megmondóemberek előadták a "magánóvodába is lehet vinni a gyereket" c. darabot - rendezte, gondolom, Demcsák Zsuzsa.

Hogy miért jutott ez eszembe? Ma olvasom, hogy valakinek ott a tűznél pár hónap után bevillant, ami a fenn említett bér(vagy ingyen hülye)kommentelőknek nem igazán, hogy azonkívül, hogy a bölcsiket nagyrészt már rendesen felszámolták (amit már akkor is köztudott volt), az is problémát jelent, hogy óvodába 3 évtől lehet adni a gyereket. Kicsit féltem az első bejelentéskor, hogy kapásból leviszik 6 hónapos korra az óvodai korhatárt.

De mindegy, valamit most próbálnak, szokás szerint utólag, gondolom valami olvasói levélre merült fel, ami eljutott a megfelelő helyre - ami megint kiverte a biztosítékot, az ennek a cikknek a végén van: "2010-től megváltozik a helyzet: ettől az évtől egyetlen jelentkezőt sem utasíthatnak vissza helyhiány miatt, ha a gyerek elmúlt hároméves. Ahol nincs elég férőhely, ott bővíteni kell."

Emlékeztetőül: 120 milliárdos elvonás az önkormányzatoktól... Szakértői kormány, mi? Füvet nyírni a hülye is tud, nem ehhez kell szakértő. Ezzel a húzással szó szerint a gyereket sikerült kiönteni a vízzel.

És mivel helyhiány miatt 3 év alatt továbbra is vissza lehet utasítani, most aztán nagyon megoldották a problémát.

Szólj hozzá

gágá