2009. aug 24.

Variációk egy Cozma-gyilkosságra

írta: AdamT
Variációk egy Cozma-gyilkosságra

Mester Csaba (az egyik feltételezett elkövető védőügyvédje) védencének vallomása alapján teljesen új megvilágításba helyezte a februári tragikus eseményeket. A gyilkosság hamarosan jogos önvédelembe fog átfordulni, szerintem ez már csak napok kérdése. A cigányverzió szerint a román sportoló kezdte a verekedést, ami pillanatok alatt tömegverekedésbe torkollott. Persze ez így önmagában még nem lenne elegendő ahhoz, hogy a vádlottakat felmentsék, ezért már várom, hogy az alábbi történetek közül melyik és mikor fog a sajtó nyilvánossága elé kerülni.

Marian Cozma terrorista volt.
A veszprémi szórakozóhelyen a kézilabdázónak álcázott csapat épp egy repülőgépet igyekezett rakétával kilőni. A szemfüles romák azonban megakadályozták a tragédia bekövetkeztét. Sajnos a nagy felfordulásban az összes föld-levegő rakéta eltűnt, de sebaj, a gép megúszta.

Marian Cozma elrabolta a cigány gyerekeket
Tulajdonképpen az eset úgy történt, hogy hetekkel korábban pár kézilabdázó elrabolta az érintett romák gyermekeit (szám szerint 29-et) és csak vaskos váltságdíj fejében lettek volna hajlandók visszaadni őket szüleiknek. A találkozón végül az indulatok győzedelmeskedtek. A gyerekek azóta 3 kézilabdacsapatot alapítottak Veszprémben.

Marian Cozma Sztojka nőjének szeretője volt
Marian Cozma beleszeretett a roma lányba, aki a cigány szokás értelmében nem volt hajlandó elhagyni barátját. Cozma féltékenységből próbált végezni a későbbi gyilkosával, azonban szerencsétlenségére ő járt rosszul.

Na jó, szóval elmennek a francba. Őszinte leszek és leírom, hogy még azt is el tudom képzelni, hogy a kézilabdázó srácok jól érezték magukat. Még azt is, hogy Cozma lökdösődött. De ezért le kell szúrni? Akkor meg most minek ez a fejlemény? Akinek volt kis esze, az már februárban is tudta, hogy "csakúgy" nem alakul ki ilyen balhé. Bizonyára valaki provokált, a másik fél pedig felült ennek a provokációnak. De könyörgöm! Majd akkor szóljanak, ha tényleg hírértékű fejlemény történik.

Érdekes az időzítés is: Kisléta és a feltételezett rasszista-indítékú cigánygyilkosok kézrekerülése után pár nappal már a Cozma-ügy sem egyértelmű. Relativizálunk? Nem szép dolog.

Szólj hozzá

jog cigány gyilkosság cozma kisléta