2009. jún 08.

Ha Fodor lemond...

írta: AdamT
Ha Fodor lemond...

Ha Fodor Gábor lemond, akkor az SZDSZ-nek hajszálnyi esélye sem marad arra, hogy a közeljövőben (értsd 2-3 év) meghatározó politikai erő maradjon. Az EP választásokon elért silány eredményük több kérdést is felvetett, többek között személyes jellegűeket is. Fodor benyújtja lemondását, így az is elképzelhető, hogy távozik az elnöki székből. Fodor Gábor amolyan félszemű a vakok között, legalábbis én így tekintek rá. Vannak jó elképzelései és SZDSZ-es mércével mérve hiteles politikus.

Én hiszek a plurális demokráciában, ezért szükségesnek tartom, hogy a parlamentben egy valódi liberális párt is képviselve legyen. Igen, a plurális demokráciába az is belefér, hogy a társadalom egy csoportja a meglévő normákkal szembehelyezkedve új utakat keresnek a könnyűdrogok, a melegek házassága és egyéb - egyébként össztársadalmilag marginális - kérdéskörök megoldására.  Viszont a saját pecsenyéjét sütögető, csak és kizárólag gazdasági és politikai befolyásra törekvő (vagy már a meglévő hatalmukat minden áron megtartani akaró) álliberális pártra semmi szükség. Ez nem a plurális demokráciát, hanem a politikai bűnözést erősítené. És mivel az SZDSZ ma sajnos inkább az utóbbiban "jeleskedik", egyetlen könnycseppet sem hullatok értük.

Az SZDSZ-ért nem, de azokért az egyébként többnyire deviáns viselkedési normákat felmutató emberekért igen, akik ezáltal képviselet nélkül maradnak. Fodor volt az utolsó esélyük. Ha Gusztos lesz az új elnök, akkor a párt - véleményem szerint - akár évtizedekre is kiírhatja magát a parlamenti jegyzőkönyvekből. Ez jó? Az, hogy nem lesz liberális párt a parlamentben, szerintem nem jó. Hogy az SZDSZ nem jut be? Na az jó.

Szólj hozzá

választás szdsz fodor gusztos liberalizmus lemondás ep2009