2009. máj 25.

Félek

írta: AdamT
Félek

Félelem és félelem között nem lehet különbség. Minden ember félelme ugyanannyira fontos. Legalábbis a félelemnek nincs politikai nézete, pártpreferenciája. Remélem, hogy a magukat liberálisnak valló emberkék is így gondolják. Persze lehet, hogy a félelem csak a ballib oldalon védhető szerintük, viszont akkor ettől a ponttól már nem is érdemes továbbmenni. Hiszen akkor mondjuk ki: félni csak a bal oldalon lehet, no és persze a liberók is retteghetnek, azonban a jobboldalisággal a félelem nem összeegyeztethető. Ha viszont nem így (természetesen szerintem sem így van) akkor nézzünk kicsit körül a jobboldali félelem háza táján...

Bennem félelmet kelt, hogy az MSZP még mindig énekli az Internacionálét. Félek, mert az Internacionálé egy tragikus, vészes időszakot juttat eszembe: a kommunizmus rémuralmát. Félek, mert Lendvai "Botox" Ildikó gyűlöletet áraszt minden szavával és személyében is eszembe juttatja a kommunizmus rémuralmát. Ahogy végignézek a parlamenti patkó MSZP-s részén, egyből elfog a félelem. Szaktudást, észt, rátermettséget nem igénylő "munkahely" ez náluk. Félek, mert az üres tekintetekből áradó kisstillű kommunizmus lengi be a teret, a saját anyját feljelentő, apját bitóra juttató spiclikommunizmus. Ahol nem az erény, hanem a feltétel nélküli hűség nyeri el a jutalmát. A kommunizmus rémuralma. Félek, mert még mindig ugyanazok a módszerek. Félek, mert látom, hogy ezek az üresfejű csinovnyikok sokkal jobban érezték magukat az egypártrendszerben. Ma pedig mégis tajtékozva beszélnek emberi jogokról. Félek, mert a magukat rendszerváltónak valló liberálisok ma kéz a kézben sétálnak egykori hóhéraikkal. Félek, mert a kommunizmus rémuralma is pont ilyen volt. Bennem félelmet keltenek Gyurcsány Ferenc semmiből jött milliárdjai, de ugyanennyire félelmet kelt Bajnai Gordon szocializmusa is. Félek attól, hogy a senkiházi kommunista csőcselék még mindig azt hiszi: enyém a gyár és vihetek haza mindent. Félek a primitív kommunistáktól, akiktől nem határolódik el sem az MSZP, sem az SZDSZ. Félek, mert nem is olyan rég még Kádárnak szerettek volna szobrot állítani a kommunisták. Félek amikor az utcán szembejön velem egy magát liberálisnak valló (egyébként közel sem az) fiatal, Che Guevara pólóban. Félek, mert Che egy köztörvényes bűnöző volt, aki beteg ideológiát terjesztett, ma egyesek mégis büszkén viselhetik az őt ábrázoló felsőruházatot. Félek, mert a nosztalgia szele járja be a Szoborparkot, pedig ott a hazánkat megnyomorítók kaptak helyet. Félek. Félek, mert a mai kommunisták ma is folytatják embertelen politikájukat. Félek, mert most is hitelt vesznek fel, amit majd az unokáim fognak fizetni.

Félek, hogy a félelmemet sokan nem értik meg. Félek, hogy a félelem szerintük csak a ballib oldal kiválsága. Félek, hogy nem fogják elfogadni, hogy nemcsak a gárdisták kelthetnek félelmet. Félek.

Szólj hozzá

kampány mszp félelem jobbik publicisztika abszurd botox kommunista komcsi szánalom lendvai gárda mocskos leszarom