2009. már 27.

Ferizmus

írta: AdamT
Ferizmus

A mi karizmatikus vezetőnk, a baloldal gyöngyszeme úgy tűnik, hogy végre elengedi a kormányrudat. Viszont ha nem lesz előrehozott választás, akkor ez csak egy szimbolikus szakítás a hatalommal. Röviden így tudnám összefoglalni a mondandómat.

Ha marad a mostani helyzet (tehát nem lesznek előrehozott választások), akkor tök mindegy, hogy ki lesz az a személy, akit "hitelesnek" akar az MSZP felmutatni, a magyar lakosság többsége nem fogja elfogadni. Azért nem, mert tisztán látszik, hogy sem önálló programmal, sem önálló arculattal nem tud majd ez a szegény emberke rendelkezni. Egy határozottan leszűkített mozgástérrel rendelkező miniszterelnökre szerintem nincs szüksége az országnak. Pedig úgy tűnik, hogy olyan nyulat akarnak előhúzni a zsákból, amelyik úgy táncol, ahogy ők fütyülnek. Ha ez nem így lenne, akkor simán ki lehetne írni a választásokat. Ha most az ország érdeke az elsődleges, akkor az MSZP megemeli a kalapját, elnézést kér tőlünk és vállalja az elkúrt az évek óta tartó rossz kormányzással járó felelősséget. Mert ez kérem politikai felelősség.

Ezt viszont nem vállalják a szocialista honatyák. Hisznek benne, hogy jól csinálják, csak ez a buta nép nem akarja ezt észrevenni. Foggal-körömmel ragaszkodnak a hatalom nyújtotta előnyökhöz, a mutyizás kimeríthetetlen lehetőségéhez, az autópályás csurranó-cseppenő milliárdokhoz, a "közbeszerzésekhez", a támogatásokhoz, a tanácsadói megbízásokhoz.

Visszatérve a nyuszihoz a zsákból: milyen szakértő az, aki engedi, hogy a mi Ferink által vezetett baloldalhoz legyen kötve programjának "keresztülvihetősége"? Mennyire lehet szakértő és mennyire lehet válságkezelő az a miniszterelnök, akinek minden döntése előtt Lendvai Ildikóval, Szekeres Imrével, meg a többi nagyszerű MSZP-s politikussal kell majd egyeztetni? 

Új választások kellenek, új politikai iránnyal, a köz beleegyezésével, a köz akaratával.  

Szólj hozzá

nem politika szar választás mszp fidesz gyurcsány szdsz kormány elkúrtuk válság szánalmas szekeres lendvai kicsit vergődés