2009. feb 13.

Sztojka Iván ártatlan

írta: AdamT
Sztojka Iván ártatlan

Sztojka Iván a magyar rasszizmus áldozata. Csütörtök éjjel feladta magát, hisz' nincs miért bujkálnia. Bizonyára azért menekült el, mert félt, hogy összefüggésbe hozzák a gyilkossággal. Pedig az igazság teljesen más.

Sztojak Iván Cozma meggyilkolásának napján is időben érkezett a Patrióta bárba, ahol 5 éve dolgozik felszolgálóként. A bár tulajdonosa elégedett volt vele, a próbaidő után azonnal be is jelentette Sztojkát,, bruttó 135.000 forintra. A borravaló után Iván kezdetben nem adózott, de Gyurcsány "jattadója" óta kis nyugtatömbbel a zsebében kezdi meg a munkát. Jól takarékoskodó, szorgos embernek ismerik a környéken. Tisztelettudó. A Mercedesben 3 és fél év megfeszített munka van, de Iván céltudatos ember. 18 éves volt, amikor elhatározta, hogy egyszer neki is ilyen autója lesz. Ekkor kereste fel a veszprémi szórakozóhelyet egy normális fizetés reményében.

Azon a szörnyű estén Cozma kért egy korsó sört Sztojkától. A korsó 390,- forintba került, Cozma odaadott egy ötszázast Ivánnak, aki egyből nyúlt a számlatömbért, hogy a 110,- forintos különbözetet nyugtázza. Cozma intett, hogy nem kell, felejtsd el a nyugtát Sztojka, de a lelkiismeretes, tisztelettudó felszolgáló nem akart letérni az állam által kijelölt útról. Pillanatok alatt szóváltásba keveredtek. Azt nem tudni, hogy R. Sándor, illetve N. Győző miért kapták fel a fejüket erre a kis incidensre, hisz' sem Sztojkát, sem Cozmát nem ismerték. Valószínűsíhető, hogy a felszolgáló elesettsége és tisztességessége váltott ki a két fiatalból szimpátiát és ezért keltek segítségére. Aztán véletlenül előkerült a kés a pult mögül. Ekkor Sztojka Cozma elé állt és könyörgött R. Sándoréknak, hogy ne csináljanak balhét. De ekkor N. Győző félrelökte a felszolgálót, aki csak 69 kiló. Azt nem tudni, hogy ki szúrt, de az biztos, hogy Cozma belehalt a sérüléseibe.

Sztojka ekkor még mindig a kezében szorongatta az aláíratlan nyugtát és azon gondolkozott, hogy ha a most kiérkeznek a rendőrök, akkor nagy bajban lesz. Mivel Cozma aláírását nem akarta hamisítani, pánikba esett. Félt attól, hogy akár adócsalásért el is marasztalhatják. Bepánikolt és elmenekült. Ügyvédje javaslatára azonban most feladta magát és az éjjel el is mondta a kapitányságon, hogy ártatlan.

Szólj hozzá

vicc magyarország hülye ez veszprém cigány abszurd késelés rafael győző n. sztojka enying raffael patriota