2008. jún 15.

Demszky megmondja

írta: AdamT
Demszky megmondja

A liberális főpolgármester szerint a melegfelvonulás azon kevés alkalmak egyike, amikor honfitársaink szabadon és nyilvánosan is kifejezhetik meggyőződésüket, küzdhetnek a joghátránytól szenvedő melegek esélyegyenlőségéért, felemelhetik szavukat az intolerancia, a másság gyűlölete ellen.

"Ehhez a küzdelemhez csatlakoznia kell minden jóérzésű, a demokratikus alapjogokat, a véleménynyilvánítás szabadságát tisztelő, a vallási, etnikai, szexuális kisebbséghez tartozók méltóságát és jogait elismerő állampolgárnak. Különösen a jelenlegi helyzetben, amikor egész Magyarországon és Budapest utcáin is egyre gyakoribbak a kisebbségek ellen uszító, gyűlöletkeltő, a békés többség megfélemlítését szolgáló utcai megmozdulások, amelyek sajnos bőven kapnak muníciót a szélsőségesekre kacsintgató jobboldali pártoktól"

E fenti sorokat az szdsz.hu oldalán olvastam.

Érdekes módon Budapest főpolgármestere valahogy nem említi a következőket:

  1. A liberálisok 4+6 évnyi regnálása alatt tulajdonképpen nem rendeződött a melegházasságok kérdése
  2. A liberálisok Révész Máriusz megverésén tréfálkoztak hosszú hónapokon keresztül, bár ő is a demokratikus alapjogait próbálta érvényesíteni
  3. A szélsőségekre kacsingató jobboldali pártok és a muníció már elég elcsépelt, főleg Orbán állítólagos pofozkodási ötlete után

Szegény melegek. Igaz, az SZDSZ kicsit sem segíti őket gyakorlatilag. Elméletileg viszont kiállnak mellettük.

Demszky Úr! Nem úgy van az, hogy Ön pont ezzel vádolja a jobboldalt? Nem Önök azok, akik hamis képzeteket ültetnek el a melegek fejében? Nem Önök azok, akik csak a szavak mentén segítik az ilyen jellegű kezdeményezéseket, de amint a tettek mezejére kéne lépni, akkor hirtelen megtorpannak?

 

 

Szólj hozzá

politika jog fidesz szdsz demszky melegek felvonulás