2008. máj 29.

Hármas fogat

írta: AdamT
Hármas fogat

Az elképzelésem messze áll az ideálistól, de hát ugye abból főzünk amink van. Meggyőződésem, hogy a közhangulatot pozitív irányba módosítaná a következő három személy, amennyiben pártjuk bizalmat szavazna nekik és beültetnék őket az elnöki székbe.

 

Az angolok a neve miatt egy kicsit furcsán néznek rá, nemrég a tibeti állásfoglalás kapcsán kifakadt, de alapvetően még mindig az MSZP legszimpatikusabb politikusa. Egyszer majdnem köztársasági elnök lett, aztán maradt mégis házelnök. Így is benne van a három közjogi méltóságban, munkáját többé-kevésbé lelkiismeretesen, a politikán felülemelkedve látja el. Ismeri, látja és meg is jegyzi pártja hibáit. És a párton belül is meglehetősen nagy a támogatottsága. Nincs mutyizós multja, nincs benne a 100 leggazdagabban. A Fidesz irányába nyitottabb, és a Fidesz is nyitottabb az ő irányába. A párbeszéd és a higgadt politika elkötelezett híve, szerintem nem csak szavakban. Szilit pártelnöknek!  


Az új demokráciánk veteránja, az ex-fideszes, jókiállású, sokaknak szimpatikus Fodor Gábor. Bár drogkérdésben nem értek vele egyet, mégis az SZDSZ-en belül számomra is a legelfogadhatóbb alternatíva. Finoman ötvöződik nála a gyermeki naivitás (értsd nem lop csal hazudik továbbá hisz a demokráciában) és a határozottság. Arrafele, ott a ballib oldalon nem sok olyan politikus van, akinek ne kéne a tükörbe köpnie. Fodornak nem kell. Fodort pártelnöknek!

    


Na most vagyok bajban. Még mindig adott 1 darab Orbán Viktor, a megkerülhetetlen, a nagyágyú, a mindigmindenttudó (és lássuk be, általában jól). De ez nem kell az embereknek. Az emberek többsége nem szereti az ilyen megmondó embereket. Még akkor se, ha igaza van. Nem. Nem és nem és nem. Van ott a pártban egy higgadtabb, diplomatikusabb, konszenzusképesebb ember. A debreceni polgármester. Kósát pártelnöknek! 

 


Ezzel a hármas fogattal valóban előre lehetne mozdítani szerintem a társadalmi békét és újra az ország érdeke lehetne az első.

Persze, ezt most én is fodori naivitással írtam, "mert az érdek mozgat mindent, eladó az egész világ..."

Szólj hozzá

politika mszp fidesz szdsz szili fodor kósa pártelnök