2008. máj 25.

EP választások 2009

írta: AdamT
EP választások 2009

2009-ben 22 magyart küldünk Brüsszelbe. Ha azt vesszük figyelembe, hogy az új szabályozás értelmében 750 fős lesz az Európai Parlament, akkor ebből a magyarok aránya majdnem el fogja érni a 3%-ot. Viszonyításképpen ugye Magyarországon ennek közel a kétszeresét kell elérnie egy pártnak ahhoz, hogy bekerüljön az Országgyűlésbe. De persze mégse mindegy, hogy kiket küldünk ki. De akkor kire szavazzunk?!

Szerintem az első és a legfontosabb dolog az, hogy arra szavazzunk, akit erre érdemesnek látunk. Ez nem csak erre a választásra igaz, hanem bármelyikre. Mielőtt behúzzuk az X-et, vegyünk egy levegőt és gondoljuk át, hogy miért tesszük ezt. Ha meg tudjuk indokoli döntésünket, az már egy komoly lépés.

Második lépés: próbáljunk meg nem valami / valaki ellen szavazni, hanem valami / valaki mellett. Részemről - 19 évvel a hivatalos rendszerváltás után - már nem elfogadható választói magatartás a "rohadt Orbán, te itten nem fogol nyilaskodni" illetve a "mocskos kommunisták, szétlopjátok az országot". Mert szerintem ez kevés.

Tehát egy párt érje el a szükséges minimumot ahhoz, hogy azt a sokat jelentő X-et betegyük mellé.

 

 

Szólj hozzá