Skip to content


Gáza

Kedveseim!

Az elmúlt időszakban mint tudjuk háború folyik a közel keleten, amiről mindenkinek van véleménye, nekem is. Nem hinném hogy lenne olyan ember akinek a facebook oldalán pro-kontra ne jelennének meg különböző hozzászólások.

Hihetetlen frappáns bölcsességek, olcsó hatásvadász képekkel, vagy éppen az ellenkezője realista és vér komoly posztok.

El kell mondjam, hogy velem az élen, mi magyarok mindenről hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy mikrofon és belebeszélünk. Engedtessék meg hát nekem is hogy elmondjam mit gondolok, és részben színt is valljak. Ha már ez a téma jobban izgat minket, mint az hogy a kárpátaljai magyarok vére mért folyik belső Ukrajnában.

 

Kedves nemzetvédő testvéreim!!!

Magam is jobboldali szavazó vagyok ha nem túl provokatív ezzel kezdenem, talán a szemetekben nem vagyok az, de ígérem megpróbálok felzárkózni a szintetekre, és legalább annyi könyvet olvasni ebben az évben amennyit ti!

Meg kell kérdezzem hogy nem eszitek együtt a kovászos uborkát a tejszínhabbal?

Mit is akarok ezzel kérdezni?

Azt szeretném megtudni, hogy dagadó kebellel hirdetni, és büszkének lenni arra hogy egy ezeréves keresztény ország tagja vagy miközben a jelenkor keresztényeit gúnyolod, és a kettős kereszt árnyékából megtapsolod a félholdat azt te úgy ítéled meg hogy rend a fejedben? Azt mondod hogy nem hiszel a kereszténységben mert a keresztesháborúk csúnya dolgok voltak! Hát mondj egy olyan keresztény államot napjainkban amelyik más vallásúak fejéhez fegyvert tart?  Van-nincs? Tudtad hogy az iszlámban ma ez egy élő dolog, olvastál már az iraki keresztényekről? :) Ha nem, akkor olvass és gondold át melyik csapatnak szurkolsz!Mi közösségünk van nekünk velük?

Szerinted az hogy az ország az 1900-as években mindössze 50% magyarságot tudott felmutatni, és az első világháború után és olyan könnyen elszakadtak tőlünk a területek az egy nemzetközi zsidó konspiráció miatt volt, vagy esetleg lehet köze ahhoz hogy az iszlám (akinek a saját keresztesháborúja persze nem olyan irritáló mint a keresztényeké) gyakorlatilag majdnem ki irtott minket?

Mégis amikor olyan könnyen hitet vall az ember a megrázó képek láttán fel kell tegyem neked a kérdést te aki ilyet posztolsz, és ilyen véleményen vagy! Az idén hány forintot fordítottál jótékonykodásra? Mennyit adtál éhező gyermekeknek, állatvédelemre vagy bármire amiben hiszel?!

 

Címkék: arab zsidó gáza Gáza

2000 fős tömegverekedés a foxconn kínai gyárában.

 

A héten lehetett olvasni ezt a hírt.

 Volt egy kis balhé összeverekedett 2000 ember. 5000 rendőrrel.

A hírek szerint a gyárkomplexumban összesen 79.000 ember (hangya) dolgozik.

Álljunk meg egy polgári szóra; 79.000 ember egyetlen gyárban?  Ez több mint Szolnok teljes lakossága! Mi lehet ott?

Szerinted?

Milyen komplexum ez (egy gyár, nem a teljes cég)?

Mi  lenne ha egy vállalat ma Magyarországon 79.000 munkahelyet tudna adni?!

Lecserélnénk a címert egy logora?

Banyek’ egerek, és emberek…

Címkék: kína magyar válság nincs

Hittler üzent: megdögletek cigányok

Magyarországon ismét elszabadult a szélsőjobboldali gépezet. A rasszizmus nem válogat, kitaszít, eltaszít, letaszít és megrettent. A képeket csak az ujjaim közül kikandikálva mertem először megnézni, majd a majdnem tökéletesre sikerült horogkereszt láttán szívem összeszorult. A pulzusom emelkedni kezdett és mintha mázsás súlyt helyeztek volna a mellkasomra. Elállt a lélegzetem. Pánik, ugyanakkor teljes lemerevedés. Itt vannak. Visszajöttek. Pedig már azt hittük, úgy hihettük, hogy vége. Nem is értem, hogy eddig miért nem merült fel senkiben az a legelemibb felismerés, hogy bizony a képmutató, a szélsőjobbal kokettáló kormányunk miatt történhetett meg mindez. Hol a rendőrség? Hol van? Ki véd meg minket? Itt állok tanácstalanul és már nem tudok másra gondolni: Hittler szelleme ismét belengi Magyarországot.

 

Címkék: fasizmus hittler megdögletek

A nemzetközi helyzet egyre fokozódik!

 

                A mondat, amivel nem lehet mit kezdeni. Pedig pontosan ez történik, volt egy hír valamikor december elején mikulátbáti’hotta.

A Frankiln Templeton csoport tavaly több mint ezermilliárdnyi államkötvényt vásárolt. Ez azt jelenti, hogy hazánk forint-és deviza államadósságának több mint 10%-a  ennél a csoportnál van.

A csoport elnöke Mark Mobius. Arra kérek minden kedves honfitársamat, ha ez az Úr szembejön vele az utcán, kínálja meg cigarettával, hívja meg egy fröccsre, vagy mutassa meg neki milyen volt az idei főzet. Persze Mark Mobius tudja hogy a sötétített üveges golf nem a menőség csúcsa.

Ezért van egy ilyen típusú refülőgépe. Szerintem csajozós. Habár vannak akik a hajó mellett teszik le a voksukat. Lényeg ami lényeg, „a nemzetközi helyzet egyre fokozódik”. 

Címkék: pénz mark tőzsde kötvény mobius

Egy eltűnt szakdolgozat margójára

Van egy bölcs mondás: Aki az iskolát is csak tanulással tudta elvégezni, az az életben is csak munkából fog megélni.

És hát ugye ennek a mondásnak bizony komoly aktualitása van.

Gyurcsány Ferenc Balatonőszödön ezt mondta:

„Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?

Gyurcsány Ferencnek történelmi lehetősége adódott, hogy ne végighazudja ezt a szakdolgozatos ügyet is, hanem szakítva a magyarországi szocialista tradíciókkal, kiállva mindenki elé azt mondja: "Elkúrtam. Nem kicsit, nagyon".

De nem. Ő ismét inkább hazudik.

 

Címkék: politika gyurcsány plágium borászat őszöd szőlészet

· 1 trackback

Strasbourgból megmondják a frankót

Strasbourgból megmondják a frankót, tényleg úgy tűnik. Megmondják, hogy a vörös csillag azért mégsem horogkereszt, na. A kommunista diktatúra szimbóluma nem olyan gáz, ugyan kérem. Meg eleve, mi az, hogy törvényt hoz ez a kis mocsok ország itt a keleti szélen és azt be is akarja tartatni?! Hát hogy van ez kérem?! Nehogymár csak úgy egy ország megmondja, hogy mit tekint tiltott önkényuralmi jelképnek! Nehogymár! Majd Strasbourgból megmondják.

Mottó: (forrás: index.hu)

A strasbourgi ítélet szerint a vörös csillag használatának hazai tilalma túl szigorú, a szimbólum viselésének korlátozása csak akkor lenne indokolt, ha fennállna a kommunista diktatúra visszaállításának közvetlen és valós veszélye. A vörös csillag összetett szimbólum, az egyes jelentések szétválasztására a magyar jogrendszer kísérletet sem tesz, és azt ebben az esetben egy önkényuralmi ambíciók nélküli, bejegyzett párt képviselője tűzte ki, ezt a cselekedet nem tekinthető  veszélyes propagandának. A testület álláspontja szerint Magyarország megsértette a Magyarországi Munkáspárt 2006 korábbi elnökének szabad véleménynyilvánításhoz való jogát, ezért 4000 euró nem vagyoni kártérítést és 2400 euró költségtérítést kell a számára megfizetnie.

Akkor hogy is van ez? Adott egy ország, amelyik hoz egy törvényt történelmi sajátosságai okán, majd jön egy nagyhatalmi ejnye-bejnye, hogy ezt azért mégse kéne annyira komolyan venni.

Nevetséges. Amikor valaki az európai bal és jobboldalt össze akarja vetni, álljon ékes példaként ez a gyalázat. Soha, semmilyen körülmények között sem vetemedne arra egy jobbközép Európa, hogy a horogkeresztet relativizálja. Tilos és kész. Nem azért, mert közvetlen és valós veszélye van annak, hogy megindulnak a marhavagonok tömött sorokban, hanem azért, mert tiszteljük és megértjük azok fájdalmát, akik minden fájdalmukat szimbólumokban látják visszaköszönni.

Itt nincs helye mellébeszélésnek, itt mocsok, undorító, hazug politikai eljárás folyik. Azt gondolom, hogy a szuverenitás és a jogállamiság porba tiprása épp ilyenkor történik meg. Ilyenkor, amikor egy nemzet belső szabályait kvázi kívülről akarják megváltoztatni olyan nemzetek, amelyeknek sohasem kellett szembenézniük a kommunizmus rémtetteivel.

Címkék: eu kommunizmus állatok gyalázat strasbourg

Május 28 hétfő a szeretet ünnepe

 Ha már „Nemzeti-liberál-keresztény-kommunizmus és napi politikai hányinger, tőlünk, Neked.”

Május 1 a szeretet ünnepe akkor, és most.

Pillanatok kérdése, és nyakunkon a munka ünnepe, május 1. „Szerencsére” egy olyan országban élhetünk, ahol a munkát szabadnappal ünnepelhetjük…

Noha alternatív vélemények szerint ez a szeretet ünnepe. ..

 Biztosan sokan elmosolyodnak, és eszükbe jut egy régi video, ahol egy állampolgár nem tudta, hogy ez a munka ünnepe.  Mindenki, aki látta ezt a videót és tudta, hogy ez valójában miért munkaszüneti nap, biztosan jót kuncogott rajta. Mindenkitől kérdezem, elsősorban azoktól akik jót nevettek a „szeretet ünnepén”, hogy a következő munkaszüneti napon május 28; mit ünnepelünk?  Személyesebbre véve a figurát, te mit ünnepelsz május 28.-án hétfőn? Miért is kapunk szabadnapot erre?

Tegye a szívére a kezét, aki ezt olvassa, ebben a keresztény országban ha még tudod is hogy pünkösd, tudod, hogy mi történt akkor? Mikor történt, és miért jár érte a következő munkaszünetinapod? 

Címkék: keresztény május 28 pünkösd

A telefonadó margójára

Őszintén állíthatom, hogy semmiféle meglepettség sincs bennem, amikor az Istenadta nép egy-egy megszorítás (pfujj) nyomán felharsan és csak mondja és mondja és mondja. Annak pedig szívből örülök, hogy egy kőkemény diktatúrában (pfujj) ezt is bátran megteheti bárki.

Annak viszont kicsit sem örülök, hogy az imént említett Istenadta nép a legelemibb összefüggéseket sem látja át, csak mondja és mondja és mondja. Itt van nekünk egy újabb őrült adó (pfujj), amiről aztán mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy jó. Persze, ha az Istenadta nép fizet, akkor az Istenadta nép nem boldog. De mennyi is az annyi? Miért is kell újabb adókat beszedni? Hogy is épül fel a 2012-es költségvetés? No, erre szerintem az Istenadta nép csupán elhanyagolható hányada tudja a választ, pedig bárki számára elérhető adatokról beszélünk.

Egy pici összehasonlítás: Matolcsy minisztériuma 52 milliárd forintot remél az új adónemtől évente, ami mondjuk a 2012-es nyugdíjkifizetések 2%-a, vagy mondjuk a GYED 56%-a. Piti összeg, ha költségvetési szinten vizsgálódunk. A teljes kiadási oldal 0,35%-a és nem sokkal nagyobb része a bevételi oldalnak sem.

No, de akkor hova megy el a pénz? Ha az a fránya GYED is majdnem kétszer akkora kiadása a költségvetésnek, mint a telefonadó, akkor mire megy el a pénzünk? Hova fizetünk? Megkímélem a kedves olvasót attól, hogy mélyen a költségvetés keretszámaiba meredjen, inkább megpróbálom zanzásítani.

Az állam szűkre szabott működésére (rendőrség, egyetemek, honvédség, külpolitika, hivatalok, stb...) megy el közel 5000 milliárd forint. No, ennek az összegnek az 1%-át lehetne megfinanszírozni a telefonadóból.


Nyugellátásra elmegy 2700 milliárd.
Az önkormányzatok megtámogatására 1000 milliárd
Az egészségünkkel kapcsolatosan 1750 milliárd forintot fizet az állam.
Aztán 1000 milliárd forintot kifizetünk kamatra. (A felvett hitelek miatt)

Ezek az 1000 milliárd forintot elérő kiadások, a fennmaradó összegen osztozik minden más (támogatások, különböző kulturális alapok működése, "szocpolitika", közTV, MTA, meg ilyesmik), ők mindösszesen 2500 milliárd forintból gazdálkodhatnak.

A bevételi oldal a kiadásnál valamivel kevesebb, idén közel 600 milliárd forint mínusszal zárunk, ha év végéig minden a terv szerint halad(t volna). Ez meg nem tetszik az EU-nak, ugyanis azt mondják, hogy soha, semmikor se tudtunk egy normális (értsd legalább közel nullszaldós) költségvetést kihozni, folyamatosan arra apellálunk, hogy a költségvetés hiányát (ezt a 600 milliárdot most épp) külső forrásból (hitel, kötvény, stb) finanszírozzuk.

Összehasonlításként: 2009-ben 660 milliárd, 2008-ban 1100 milliárd, 2007-ben 1650 milliárd, 2006-ban 2000 milliárd, 2005-ben 700 milliárdos hiánnyal számoltunk.

Tehát a fenti években (és persze korábban is) eljátszottunk minden lehetőséget. Így most faragni kell. Azt persze nem árt hozzászámolni, hogy az évek előrehaladtával logikusan nőtt a kamattartozásunk és az ehhez kapcsolódó kiadásunk.

A korábban felvett hitelek kamatainak megfizetésére minden magyar állampolgár, tehát az Istenadta nép összes "egyede" újszülöttől a nyugdíjasig havi 8300 forintot fizet, telefonadóra pedig 390 forintot (figyelembe véve, hogy több aktív előfizetés van forgalomban, mint ahány lakosa van Magyarországnak).

Az Istenadta népet nem érdekli, hogy az elmúlt 20 év felelőtlen túlköltekezései miatt 21-szer annyit fizetünk, mint a kialakult helyzet -egyébként rövidtávon reménytelen-konszolidálására. Csak mondja, mondja, mondja.
 

 

Címkék: fidesz kormány adó költségvetés telefonadó

Ha mind a 977 jelentkező felment volna a Dísz térre...

...akkor már majdnem négyszázad annyian lettek volna, mint a Hősök terén gyülekezők.

Furcsa érzés ez. Alapvetően hiszek benne, hogy az igazság nem mindig a többség mellett áll, sőt, akár négyszázszoros túlerővel szemben is lehet igazam. Viszont bizonyára előbb-utóbb kommunikációs stratégiát kell váltani a ballib oldalon, ugyanis az elmúlt 1 évben mást se lehetett hallani, minthogy mindenki kihátrált a kormány mögül, nincs már támogatottság, és hasonlók.

A mai napon azonban ismét kiderült, hogy bizony a kormánnyal szimpatizálók eltökéltek és a hideg ellenére is képesek az utcára menni. Rengetegen.

A Dísz térre tervezett tüntetés meglehetősen ügyetlenül lett időzítve. A kormányoldal így hatalmas köszönettel tartozik a rendezőknek, akik a facebook tanulsága szerint 977 tüntetőre számítottak. Magam részéről számolgatásba nem mennék bele, a látvány magáért beszél.

 

 Szémann Tamás (index.hu) fényképe a Dísz téren:

 

  Marjai János (MTI) lencséje pedig ezt látta a kormány melletti szimpátiatüntetésen:

   Az előre  borítékolható volt, hogy sokan el fognak menni a kormány melletti szimpátia tüntetésre, így teljesen érthetetlen számomra, hogy egyazon napon, a legoptimálisabb becslések alapján is legfeljebb 977 embert megmozgató demonstrációt mi értelme van megtartani. És félreértés ne essék, természetesen kell, hogy Magyarország annyira demokratikus legyen, hogy bármikor bármiért, vagy ellen ki lehessen menni az utcára. De miért pont akkor, amikor pont az erődemonstrációról van szó? Miért jó az, hogy a kormányt pártolók bejátszásánál hömpölygő tömeget lát mindenki, az ellenzék demonstrációján pedig pár pózert, akik ötven havernak mondják meg a tutit? Mivel egyértelműen elkötelezett kormányellenes-megmozdulásról volt szó, nehezen hihető összeesküvés-elmélet az, hogy gyakorlatilag Orbán-bérencek mozgatták a szálakat, akik így próbálták gyengíteni az ellenzéket. Sokkal valószínűbb, hogy talán maguk a Dísz téri szervezők is elhitték, hogy úgysem fog senki a kormány melletti demonstráción részt venni. Így viszont pár lelkes liberálisnak sikerült nevetség tárgyává tenni ország-világ előtt a teljes magyar ellenzéket és megmutatni az erőviszonyokat élő, egyenes adásban.

Címkék: politika magyar orbán plágium ellenzék

Csavarok a magyar politikában

Az elmúlt hónapokban csendes megfigyelőként szemléltem az itthon zajló eseményeket és egyre jobban összekuszálódott minden a fejemben. Bizonyára csak arról van szó, hogy nem tudok lépést tartani azzal az új irányvonallal, mely szerint már nem lehet ideológiai alapon baloldalnak, liberális oldalnak és konzervatív oldalnak hívni eredendő értelmében ezeket a fogalmakat.

Mert hát kérdezem én, hogy milyen liberális az, aki ujjongva, tenyereket összedörzsölve vígad azon, hogy Magyarország demokratikus úton megválasztott kormányát a nemzetközi gazdaság bizonyos szereplői igyekeznek kicsit sem demokratikus, vagy liberális úton ellehetetleníteni? És most nem az a kérdés, hogy a kormány jól dolgozik-e, vagy sem. Egész egyszerűen hogyan tud egy liberális demokrata örülni a gazdasági agressziónak? És hogyan tud örülni egy liberális demokrata annak, ha a magát liberálisnak tartó EU szankciót helyez kilátásba országunk ellen? Ha eljutnék oda, hogy megértem, talán még bosszantani is a dolog, de egyelőre ott tartok, hogy nem is értem.

Továbbá azt sem értem, hogy a magát szocialistának valló hogyan tudja a kormányt azért elmarasztalni, mert szerinte Orbán a kádári úton jár? Hogy lehet az, hogy a kormány szinte teljes mértékben érintetlenül hagyja a gyakorlatilag önerőből kitermelhetetlen szociális hálót, de a baloldal mégis folyamatosan szapulja őket? És miért szapulja? Mert romlik a forint? Mert nem jó a gazdaságpolitika? Ugyan kérem. Azért szapulja, mert Orbán csinálja. Gyurcsány Ferenc idejében rendben volt az eladósítás, Orbán idejében mocsok húzás. Gyurcsány azért vett fel hitelt, hogy fenntartsa a szociális hálót, most Orbán is ezért teszi.

De van még egy csavar, ami nem tudok megérteni. Lehet, hogy bármelyik kedves olvasó el tudja nekem magyarázni a hátteret, de nem értem... Nem értem, hogy a felosztó-kirovó rendszerről manyup-ra történő átállásunk következményivel miért nem számolt senki. Lehet, hogy nagyon leegyszerűsítő amit írok, de számomra teljesen logikus. Ha van egy elöregedő társadalmunk, ahol már ma is gyakorlatilag egy szűk kisebbség tartja el a többséget, akkor miért is jó nekünk az, ha kevesebb befizetés jön az állam felé és egyre több a nyugdíj-jellegű kiadásunk? Én csak arra tudok gondolni, hogy 20-30 éves távlatban gondolkoztak politikusaink, felvázolva azt a helyzetet, hogy évtizedek múlva legalább nem kell a költségvetést nyugdíjkiadással terhelni. De addig? Addig csakis hitelből finanszírozható. A jelenlegi kormány 2010-től folyamatosan kérte az EU-t, engedélyezzék számunkra a manyup-ban található megtakarítások szerepeltetését a költségvetés pozitív oldalán, ezt azonban elutasították.

A fentiekből miért nem következett az, hogy a társadalom megfelelő következtetést von le az államosításból és elfogadja azt szükséges rosszként? Miért van úgy, hogy ha a kormány tesz valamit, akkor csak páran gondolják át annak lehetséges okait? Miért van az, hogy az emberek többsége már nem ideológiák mentén gondolkozik? Miért Orbán Viktor személyéhez és nem a politikájához viszonyul a magyar társadalom? No én nem tudom...