2009. feb 16.

Zeneajánló - Suhancos - Jól tévedni emberi dolog

írta: AdamT
Zeneajánló - Suhancos - Jól tévedni emberi dolog

Tegnap előtt sikerült megvennem a Suhancos legújabb albumát. Aki nem ismerné őket, azoknak mondom, hogy Szabó Balázs és Fankadeli Feri közös produkciójáról van szó. A nem túl zsebbenyúló 2499 forintért a kedves hallgató valódi, élvezhető zenét kap. Ha a stílust kéne definiálnom, akkor leginkább a folk-jazz-rap kategóriát találnám a legmegfelelőbbnek, igazi szívből áradó szövegvilággal. 

"A lélek a szív alatt készül, egy tikos kamrába forr. Abban van néhány edény és ott öregszik lenn a kor" (Anyám)

"Szerettelek sok ideig, szeredától csütörtökig, hétfőtől vasárnapig, vasárnaptól másnap hatig, minden most kezdődik el, az eső a csöndben elhever, kutyám az ablakból figyel, hogy hiányoddal érkezem." (Érzekés)

A két zenész fantasztikus dolgokat kutyult össze ebben a nagyszerű albumban, a zenei világuk teljesen egyedi. Az albumot hallgatva elsőként az jutott eszembe, hogy kettejük találkozása egy nagyon szerencsés találkozás volt nem csak nekik, de a hallgatókank is.

A 9 éves unokahugom a 30 perces autókázás alatt megtanulta a Dajale refrénjét és az utolsó 15 percben már együtt énekelte Balázzsal, hogy "de ha egyszer legény lennék, jaj de szépen felöltöznék, kiállnék a kapuba, s lesném a leányokat. Melyik ölel meg engem, melyik ölel meg engem, melyik ölel meg engem?"

Tehát az albumot mindenkinek ajánlom, mert nálam 10/10.

Hivatalos ajánló: https://www.youtube.com/watch?v=jRyD-mQl6qg

Szólj hozzá

zene ajánló balázs feri emberi dolog jól fankadeli suhancos tévedni